h

Weekbrief van de voorzitter

31 mei 2011

Weekbrief van de voorzitter

Als je net terug bent van vakantie en je kijkt even snel al die kranten door die zich tijdens je vakantie opgehoopt hebben, krijg je wat er gebeurd is in de politiek in de vorm van een vervolgverhaal.
Alles snel na elkaar gelezen beweegt het voor je ogen net als in zo’n boekje die je vroeger had, als je dat snel langs je duim liet gaan bewoog het, écht!

Het kabinet zie je ook écht bewegen, naar rechts en nóg verder naar rechts. Ik ben natuurlijk een socialist en kan over het algemeen rechts liberale standpunten slecht uitstaan en nog slechter begrijpen. Maar, soms hadden ze wat onderwerpen waar ik nog wat mee kan. Zoals bijvoorbeeld geloof, dat hoort volgens mij niet in de politiek en ik heb altijd begrepen dat dat ook een belangrijk liberaal standpunt was.

Blijkbaar niet.

Een wetsontwerp om godslastering uit het wetboek van strafrecht te halen kan ineens niet meer op de steun van de VVD rekenen uit angst om de SGP tegen de haren in te strijken. Blijkbaar kun je van een heleboel principes af als je een liberaal bent vooral als je daarmee gedoogstemmen kunt krijgen. De VVD kon rechtsom om de gedoogsteun van de PVV te krijgen en kan nu zelfs nog verder rechtsom om de stem van de mannenbroeder te krijgen in de Eerste Kamer!

Ik begrijp het niet, maar ja ik heb ook principes waar ik niet van af wil. . .
Eén van die principes is dat wij niet willen bezuinigen op de zwaksten in de samenleving. In juni krijgen we weer met de begroting en daarmee onomkomelijk met bezuinigingen te maken. De meerderheid van de gemeenteraad heeft zich vorig jaar uitgesproken tegen bezuinigingen op de zorg, wij staan hier nog steeds achter.
Waar er wel op bezuinigd moet gaan worden dat zal de komende maand de grote vraag worden.

Hebt u vragen over het standpunt dan de SP-fractie hierover in de gemeenteraad gaat innemen kom dan vooral naar de Algemene Ledenvergadering in juni. Daar zullen Nanine en ik allebei zijn, ook om uw vragen hierover te beantwoorden.

Met vriendelijke groet,
Eva Dansen

U bent hier