h

weekbrief van de fractievoorzitter

1 mei 2011

weekbrief van de fractievoorzitter

Een weekbrief van een fractievoorzitter die weinig op politiek gebied te melden heeft deze keer. Ik ben elk vrij moment bezig in mijn nieuwe huis. Ik ga namelijk over twee weken verhuizen, sterker nog over twee weken woon ik in mijn nieuwe huis! Dit betekent dat als ik de krant niet lees onderweg naar mijn werk, dat ik hem helemaal niet lees, en het nieuws? Dat moet wijken voor plamuurmes en witkwast.

Ik kan u dus op dit moment waarschijnlijk meer vertellen over waar de aanbiedingen zijn voor latiex dan over wat er vandaag in de krant stond, of gisteren natuurlijk want ik weet nog wel dat het vandaag zondag is.

Wat ik wel meegekregen heb is dat we mee gaan regeren in de Provinciale Staten van Zuid-Holland, voor het eerst! Na Brabant, waar al wat eerder de kogel door de kerk was, zitten we nu ook in de coalitie in onze eigen provincie.
Ik wil hierbij dan ook Harre, Lies en de rest van de fractie van harte feliciteren.

Ik geef toe, ik heb even aan het idee moeten wennen dat we mee gaan regeren in een coalitie die op het eerste gezicht wel een tikje rechts is. Tenslotte denk je niet gelijk aan de SP als de rest van de coalitie bestaat uit CDA, VVD en D66! Maar als ik zie wat de onderhandelaars van de SP statenfractie er uit hebben weten te slepen denk ik dat hier wel eens meer winst voor onze ideeen te halen is dan bijvoorbeeld met de PvdA in de oppositie. Ik weet dat de PvdA onze gedroomde medestander zou moeten zijn, ook bij ons in Gorinchem, maar ik vraag me met enige regelmaat af of ze dat zelf ook weten!

Dat wij ze er aan zullen blijven herinneren dat ook zij verondersteld worden op te komen voor de gewone Gorinchemmer daar kunt u op blijven rekenen, of ze ons dat in dank afnemen en met ons samen willen werken, dat is een heel ander verhaal!

Ik wens u weer een prettige week met mooi weer en veel (werk)plezier.

met vriendelijke groet,
Eva Dansen

U bent hier