h

Weekbrief van de fractieassistent

19 april 2011

Weekbrief van de fractieassistent

De afgelopen week begon voor mij persoonlijk erg goed. Ik ben naar het concert van Roger Waters geweest! Deze man is voornamelijk bekend als voormalig bassist van Pink Floyd. Het concert was een integrale uitvoering van het album The Wall. Ik kan als groot muziek liefhebber wel zeggen dat ik qua concerten wel wat gewend ben, maar dit overtrof mijn verwachtingen ruim! Wat een belevenis!
Maar ter zake.

Er gebeurde meer deze week. Uiteraard was de verschrikkelijke gebeurtenis in Alphen aan den Rijn in het nieuws. Gevolgd door nog eens 2 schietincidenten in Rotterdam en Baflo. Het trekt voor mij persoonlijk weer een wond open. 12 Jaar geleden verloor ik een dierbare bij het Bacchus incident. Hoewel de schietpartijen niet eens lijken op wat hier in Gorinchem is gebeurd blijft zoiets pijnlijk. Ik kan me ook wel voor een deel indenken hoe men zich in bijvoorbeeld Alphen voelt. Mijn medeleven gaat dan ook uit naar alle betrokkenen bij de diverse gebeurtenissen

Maar er was in de afgelopen weken ook nog leuk nieuws te melden. In Brabant gaat onze partij voor het eerst meebesturen in de provincie! En hier in Zuid Holland zit de SP ook nog steeds aan tafel. Ik hoop dat het ook in onze provincie gaat lukken en dat het college minimaal een rood randje krijgt.

In de raad gaan we een dagje eerder vergaderen dan gebruikelijk. Normaal zijn de raadsvergaderingen op donderdagavond, maar aangezien aanstaande donderdag Witte donderdag is, Gaat de raad nu op woensdag aan tafel.

Op de agenda voert voornamelijk de Alblasserwaard – Vijfheerelanden de boventoon. Dit gaat dan over de startnotitie 2030 en de regionale huisvestingsverordening. Verder op het programma een fusie van openbare basisscholen De Baanbreker en De Meander, verordening kwaliteitsregels peuterspeelzaalwerk en een motie van de VVD en D66 (Stop opslag biometrische gegevens)

Al met al weer een hoop te doen.

Fijne week gewenst

Gerhard Goené
Fractieassistent SP Gorinchem

U bent hier