h

Weekbrief van de fractieassistent.

23 maart 2011

Weekbrief van de fractieassistent.

Er is deze week weer een hoop gebeurd in onze wereld. Ten eerste de verschrikkelijke ramp in Japan. De zeer krachtige aardbeving en de daaropvolgende Tsunami hebben 500.000 mensen in een klap dakloos gemaakt, de vele doden en vermisten zijn ook amper te tellen
Mijn gedachten gaan ook uit naar het Japanse volk

Mijn bewondering spreek ik uit naar de kracht van de Japanners. Daarbij komt ook de grote kern ramp. Dit bewijst dat kern energie niet de goede oplossing is.

Toch blijft premier Rutte volhouden dat er bij Borssele een tweede centrale moet worden gebouwd.

Ik zeg NEE!

En natuurlijk de situatie in Libie. Er werd donderdag eindelijk een resolutie in de VN aangenomen om het volk te beschermen tegen diktator Ghaddaffi. Eerst leek het dat de kolonel zich er aan ging houden en kondigde een staakt het vuren af. Maar helaas bleek niet niet betrouwbaar.
U weet dat de SP altijd voor diplomatieke oplossingen kiest in dit soort gevallen. wij betreuren het dan ook zeer dat militair ingrijpen nu nodig blijkt te zijn. Ik hoop ook zeer dat dit niet lang duurt en dat Ghaddaffi eieren voor zijn geld zal kiezen. Maar mijn vrees is dat hij dit tot het einde zal door trekken. Ik wens het Libische volk veel kracht toe in deze moeilijke tijd.

Fijne week gewenst

Gerhard Goene

U bent hier