h

Weekbrief van de fractieassistent 20 Februari

20 februari 2011

Weekbrief van de fractieassistent 20 Februari

Het is weer campagnetijd. Dat kunt u in de media volop merken. Ook op straat struikelt u over de politici. Voor ons is het de leukste en drukste tijd die er is. Zeker nu we uit mogen leggen hoe belangrijk deze verkiezingen zijn. Begrijp me niet verkeerd, alle verkiezingen zijn belangrijk. Maar de meeste mensen hebben niet echt veel met Provinciale Statenverkiezingen. Het lijkt niet echt dicht bij de mensen te staan. Er is niet vaak in het nieuws wat er in de Provinciale Staten gebeurd. Maar deze verkiezingen hebben een tweede doel. En een heel belangrijk doel. Het gaat nu ook om de verdeling in de eerste kamer. Nog zo’n politiek orgaan dat niet veel mensen als boeiend beschouwen. Maar nu van ongelooflijk belang. U als kiezer kan nu laten horen of u premier Rutte en zijn kabinet de mogelijkheid geeft om zijn regeerakkoord uit te voeren en aan gedoogpartner Wilders om zijn gedoogakkoord te realiseren.
Oftewel gaan we links of rechtsom? Wordt het socialer of liberaler? Dit zijn voor mij wezenlijke vragen.

Poster

Vandaar dat we als afdeling weer veel op straat te vinden zijn. Zijn we toch vaak wel, maar in campagne tijd doen wij als SP er nog een schepje bovenop. Op Zaterdag 19 Februari waren we eens naar de ‘buitengebieden’ gegaan. Daar waren nog niet zo heel vaak geweest. U moet weten dat de afdeling Gorinchem niet alleen uit Gorinchem zelf bestaat. Ook Giessenlanden, Lingewaal, Zederik, en sinds kort ook Leerdam valt onder onze afdeling. Hoog tijd om daar eens campagne te voeren.
Eerste stop was Leerdam. Op twee verschillende plekken in de binnenstad hebben we folders en sponsjes uitgedeeld. En dat was duidelijk lang geleden. We kregen veel enthousiaste reacties van de Leerdamse mensen. Daarna was Arkel aan de beurt. Bij de plaatselijke supermarkt sponsjes uitgedeeld en sponsjes in de brievenbus van de flats op het plein gestopt. In Hoornaar en Giessenburg het zelfde scenario.

Poster

Ondanks de bittere kou en het vele rijden was dit erg leuk om te doen. En zeker met de redenen in het achterhoofd dien ik aan het begin van deze weekbrief beschrijf.
Wij als SPers willen uiteraard een zo goed mogelijk resultaat. En met onze twee Gorinchemse kandidaten hebben ook als afdeling natuurlijk iets extra’s te promoten.
Maar het extra belang van deze verkiezingen wil ik nogmaals benadrukken.
Maak Nederland menselijker en socialer! Stem SP op 2 maart! En maak deze regering vleugellam.

Fijne week gewenst

Gerhard Goené
Fractieassistent
SP Gorinchem

PS Dinsdag gaan we met tweedekamer lid Renske Leijten 'buurten' in de Gildewijk.
Een unieke kans om eens wat te vragen aan een kamerlid. Zorg dat u thuis bent!

U bent hier