h

Mijn eerste weekbrief als bestuurslid

8 februari 2011

Mijn eerste weekbrief als bestuurslid

Hierbij schrijf ik mijn eerste weekbrief. In het najaar van 2010 ben ik verkozen tot bestuurslid in Gorinchem. Vaak als ik tegen mensen zeg dat ik politiek actief ben én een bestuursfunctie heb krijg ik rare reacties. Of ik daar niet veel te jong voor ben, of ik niet gewoon een hobby kan gaan zoeken. Dat kan, maar politieke geschiedenis en vooral natuurlijk de geschiedenis van socialisme zíjn mijn hobbies.

Er zijn genoeg redenen voor een 17-jarige om politiek actief te zijn.Op school hoor ik regelmatig angstige verhalen van klasgenoten die zich afvragen of zij wel de studie kunnen gaan doen die ze graag zouden willen, of hun oma wel de zorg krijgt die zij verdient en of hun ouders nog wel rond kunnen gaan komen. Daar schrik ik altijd flink van. Het toont de harde realiteit van dit kabinet Rutte aan. Er wordt keihard bezuinigt op zij die daar het minst tegen kunnen, terwijl de rijkste 25% er op vooruit gaat.

Zeker voor veel jongeren gaat het moeilijker worden. Zoals ik zei vragen veel van mijn klasgenoten zich af of ze wel de studie kunnen gaan doen die ze willen. Een 16- of 17-jarige MBO¨er krijgt geen OV-kaart en is daarom al gauw lokaal gebonden, wat de keuzemogelijkheden enorm verkleinen. Daarnaast zijn er natuurlijk de welbekende bezuinigingen op het hoger onderwijs. Dom, stom en vooral onnodig.

Door de vele bezuinigingen heerst er een grote maatschappelijk woede en onrust. Terechte onrust. Waarom moeten de gewone mensen de crisis betalen die door graaiende bankiers is veroorzaakt? Waarom wordt er al jaren geroepen dat er geen geld is voor ouderenzorg, maar was er wél ineens geld om de banken te redden? Waarom gaan we weer naar Afghanistan? Waarom blijven de villa´s gesubsidieerd worden?
Op basis van die woede moeten we de komende tijd de mensen ervan overtuigen dat een stem op de SP op 2 maart het beste is. Om Rutte uit het Torentje te schoppen en te zorgen dat we sociaal uit de crisis komen! En met die gedachte zet ik me de komende weken graag in voor de PROTEST-campagne.

Een fijne week gewenst,

Mark Lievisse Adriaanse

U bent hier