h

Gorcums protest

11 februari 2011

Gorcums protest

Gisteren heeft de SP samen met stichting het Groene Hart, Millieudefensie, van der Roest/Elmaci en omwonenden een actie gehouden om het groene hart open te houden, op het toekomstige terrein van Gorinchem Noord.
Om te laten zien hoe mooi het uitzicht nu (nog) is hebben we een venster op het Groen Hart geplaatst. En nu hadden we het weer natuurlijk ook mee met het mooie zonnetje, maar het venster omkaderd toch een heel mooi stukje Gorinchems grondgebied.

En zo moet het blijven

En zo moet het blijven (klik op foto voor vergroting)

"Zuid-Holland is het meest volgebouwd van alle provincies in Nederland, over elke vierkante meter is er discussie, voor elk stukje dat nog niet bebouwd is zijn talloze bestemmingen te bedenken zoals groen, wegen, woningen, recreatie en bedrijventerreinen. Maar we hebben niet genoeg ruimte om alles toe te laten, als we dat zouden doen zouden we geen groen meer overhouden, dan heeft onze provincie geen groene longen meer over.
Dat probleem lopen we nu tegenaan in Gorinchem, de gemeente wil graag een nieuw bedrijventerrein het groene hart in. Maar we hebben nog genoeg ruimte over op andere terreinen die de stad al heeft, een deel hiervan kan eerst geherstructureerd worden, maar een deel staat ook nog gewoon leeg. Maar dat is niet ons enige bezwaar, we hebben nog veel meer bezwaren tegen dit terrein en deze plek."

Zie hier de weblog van Lies van Aelst en Harre van der Nat voor de volledige tekst.

foto Gorcums Protest

U bent hier