h

Eerste Gorinchemse sportgala.

1 februari 2011

Eerste Gorinchemse sportgala.

Afgelopen vrijdag was het eerste Gorinchemse sportgala en wij waren erbij met de hele fractie, allebei dus. Voor een verslag van het geheel kunt u beter naar de pagina van de stad Gorinchem, daar staat alles heel mooi beschreven.

Hoewel ik zelf meer passief sportief ben, fietsen etc., kan ik het wel erg waarderen als andere mensen wel zo sportief zijn. Ik heb het dan ook erg naar mijn zin gehad. De avond was leuk verzorgd: nominaties afgewisseld met demonstraties. En het was heel erg druk. De zaal zat vol. Het leeft wel onder de Gorinchemmers.
De manier waarop de kandidaten werden voorgesteld, door middel van filmpjes sprak me erg aan. Mooie filmpjes, mooie totaalbeelden van de sporter. De Korfballers waren goed vertegenwoordigd. Terwijl naar mijn idee het altijd over voetbal gaat. Maar daarvoor lees ik de sportpagina’s van de krant dus weer niet goed (genoeg).
Doordat ik sport niet volg, kwam ik er nu ook pas achter hoe goed de Gorinchemse sporters het doen, in de regio, maar ook landelijk. Hulde daarvoor.
De nominaties die mij dan erg aanspraken waren die voor de vrijwilligers. Zonder deze mensen zou de Gorinchemse sport toch niet kunnen functioneren zoals hij nu doet. Onbetaalbaar deze mensen. Er was dan ook een erg grote groep vrijwilligers genomineerd, met allemaal een indrukwekkende staat van dienst. Heel terecht dan ook dat alle genomineerden een lintje kregen, hoewel de vrijwilligers van 2010 natuurlijk ook apart gehuldigd werden.
Het was een goede manier om de Gorinchemse sport in het zonnetje te zetten. En u kunt al gaan bedenken wie genomineerd moet worden voor 2011.

Nanine van Dalen

U bent hier