h

Beter laat dan nooit???

6 februari 2011

Beter laat dan nooit???

In mei vorig jaar stelde de SP vragen over het inleveren van plastic afval in Gorinchem. Nu komt het college met antwoorden, beter laat dan nooit?

In de vorige raadsperiode kreeg de fractie vaak veel te laat antwoord op haar schriftelijke vragen. Met mondelinge vragen viel dat wel mee, meestal kregen we hier, vaak niet zo inhoudelijk maar toch, antwoord op.
Vorig jaar mei stelde ik in de raadsbijeenkomst vragen over het inleveren van plastic afval, in de binnenstad maar ook elders in de stad moesten bewoners van Gorinchem grote afstanden afleggen om hun plastic afval in te leveren. Jammer voor het millieu vind de SP.

De wethouder was die raadsbijeenkomst afwezig en ik kreeg de belofte dat ik hier 'op korte termijn' antwoord op zou krijgen. Begin dit jaar informeerde ik hier nog eens naar en kreeg de kous op mijn kop van de voorzitter van de raad (de burgemeester zoals u weet) de ambtenaren hadden het al druk genoeg en die antwoorden kwamen wel. Toen ik vroeg wat ik me dan moest voorstellen bij op korte termijn was hij zo mogelijk nog minder blij met me.

Vorige week ontving ik eindelijk de antwoorden en wat stond hierin? Dat ze allang klaar lagen maar bij iemand op zijn/haar bureau waren blijven liggen. Een schrifelijke verontschuldiging van de betrokken ambtenaar kreeg ik wel. . .

Eva Dansen

U bent hier