h

Het nieuwe jaar 2011

4 januari 2011

Het nieuwe jaar 2011

Ik heb diep nagedacht of ik een positieve nieuwjaarsboodschap uit mijn pen kon laten vloeien. Ik ben bang dat mij dat op dit moment niet lukt. In een tijd waarop het lijkt dat het misschien een beetje beter zal gaan met de economie gaan we in Gorinchem bezuinigen, aan de ene kant dan nog altijd. Aan de andere kant geven we geld uit of het niet op kan, hoewel we?

Het college, niet de SP. Op een moment dat er weer, net als een jaar geleden, nagedacht moet worden over draconische bezuinigingen moeten we ook nadenken over een nieuw industrieterrein in Noord dat we niet nodig hebben. Gaan we misschien het museum wel moeten sluiten als bezuinigingsmaatregel terwijl we pas nog een nieuw schilderij hebben aangekocht. Hoewel we? niet de SP.

Wij denken dat je van de meeste bezuinigingen af kunt zien als we geen miljoenen uit gaan geven aan een nieuw industrieterrein waarvan we nu al weten dat het alleen maar verlies op gaat leveren. Let wel we gaan hier democratisch over beslissen, ik ben heel benieuwd wie er met ons tegen is, wie van de partijen die in het verleden tegen waren zal dat nu nog zijn?

Ik ben bang dat we dit nieuwe jaar gaan beginnen met een aantal onzalige besluiten waar wij tegen zullen stemmen. Ik ben bang dat de meerderheid van de raad voor een industrieterrein gaan stemmen dat we niet nodig hebben. Ik ben bang dat het slecht zal aflopen voor de cultuur in Gorinchem, het museum, de bibliotheek en nieuwe scholen en nog veel meer.

Maar dan hebben we in ieder geval een industrieterrein in aanleg waarvan we zeker weten dat het verlies oplevert en dat we het niet nodig hebben, een gelukkig nieuwjaar, ik vraag het me af. . .

met vriendelijke groet en de beste wensen, we zullen ze nodig hebben!

Eva Dansen

U bent hier