h

weekbrief van de fractievoorzitter

19 december 2010

weekbrief van de fractievoorzitter

Volgend weekeinde is het al weer Kerstmis. De gemeenteraad van Gorinchem is in reces en ik ga een weekje met vakantie.

Het is een drukke week geweest voor mij, minder met politiek dan met mijn werk, dat heb je wel eens. Ik ben dus ook niet bij de raadsvergadering geweest omdat ik verplichtingen had op mijn werk. Niet dat ik, of Gorinchem, daar nou zo veel aan gemist hebben! De laatste raadsvergadering van het jaar staat in het teken van 'even snel, we moeten uit eten'. Hij begint dan ook om half vijf en is meestal om zes uur weer afgelopen want om zeven uur dient men aan tafel te gaan voor het Kerstdiner van de gemeente.

Zoals u weet zijn wij vorig jaar als fractie voor het eerst meegeweest omdat we toen pas de mogelijkheid kregen om voor ons zelf te betalen. Zoals u weet vinden wij het niet juist om op kosten van de gemeenschap uit eten te gaan als dat niets met ons raadswerk te maken heeft. Wel vonden wij het altijd jammer niet bij dit sociale gebeuren aanwezig te zijn. Gelukkig hebben we nu de mogelijkheid om op eigen kosten aan te schuiven.

Gorinchem is in een prachtig winterkleed gehuld dat helaas met enige echte winterse ongemakken gepaard gaat. Ik heb bijvoorbeeld afgelopen vrijdag een uur op het station gestaan terwijl er geen trein naar Dordrecht kwam. De Arriva riep op creatieve wijze om: Om zeven uur dat de trein van vier minuten over zeven een kwartier vertraging had, zucht. Om kwart over zeven dat de trein van vier minuten over zeven een half uur vertraging had, diepere zucht en steeds koudere tenen! En dan tot mijn grote verbazing om half acht dat de trein van vier minuten over half acht een kwartier vertraging had, de trein van vier over zeven was verdwenen! Toen er om acht uur omgeroepen werd dat de trein van vier mnuten over acht een kwartier vertraging had zonder dat de trein van half acht verschenen was ben ik verkleumd maar weer naar huis gegaan.

Na dit klein winterleed rest mij nog u allen een heel mooi Kerstfeest te wensen!

met vriendelijke groet,
Eva Dansen

U bent hier