h

Weekbrief van de fractie: Nieuwe ledendag in de tweede kamer.

22 november 2010

Weekbrief van de fractie: Nieuwe ledendag in de tweede kamer.

Elk jaar wordt er door landelijk een nieuwe ledendag georganiseerd. Als welkom aan de nieuwe leden wordt ze de kans gegeven om de Tweede Kamer te bekijken en met allerlei mensen uit de partij “in het wild” te praten. Alle nieuwe leden mogen iemand meenemen en worden een dag vermaakt in de Tweede Kamer.
Dit jaar was ik een van de vele vrijwilligers die deze dag tot een topdag hebben gemaakt. Zaterdagochtend om 8 uur in Den Haag moeten zijn is dan wel geen feestje, er rijden dan nog geen sneltreinen, dus je hebt nog alle tijd om rustig in de trein verder te sudderen, maar de rest van de dag was echt heel erg leuk.

Na een kop koffie mochten we eerst alle afscheidstasjes vullen. Een rondje rennen om tafels met een heel stel mensen: drinken, folders, broodje, appeltje, chocola en een boek. Om de stemming er alvast in te brengen. Daarna was er uitleg en kon iedereen zich verzamelen.
Er zijn de hele dag rondleidingen geweest door de Tweede Kamer waar in een aantal zalen tweede kamer leden vertelden over die zaal en hoe het allemaal werkt. Er was de hele dag door muziek, een kraam met SP spullen (daar heb ik de hele dag vertoefd) en op zijn tijd een hapje en een drankje, een toespraak van Emiel en Jan en Sjaak Bral praatte de dag aan elkaar. Natuurlijk werd er ook stil gestaan bij de actie “Een schreeuw om cultuur”. Zie hier

Ik had er graag in Gorinchem ook bij geweest, maar ja je kunt niet alles. Eva en Lies waren er wel en hebben ook meegeschreeuwd.

Ik moet zeggen dat ik de Tweede Kamer er zaterdag uit vond zien zoals het hoort, met mensen erin. En het zag er natuurlijk heel gezellig uit met al die mensen (er zijn er meer dan 500 geweest), de muziek, de lichtjes. Voor wie meer wilt zien kan hier klikken.

We hebben heel veel positieve geluiden gehoord van mensen die het zo leuk vonden dat we dit voor hen deden en dat je kunt zien dat we een partij zijn voor mensen. We zijn blij dat de bedoeling van zo’n dag: “wees welkom” ook zo gevoeld wordt.
Ik kan de dag echt van harte aanbevelen!

Nanine van Dalen

U bent hier