h

Gorinchem en jongeren.

8 oktober 2010

Gorinchem en jongeren.

Afgelopen donderdagavond is ROOD, jong in de SP tijdens de koopavond de straat op gegaan om te praten met jongeren. Een korte enquête is afgenomen onder zo´n honderd jongeren. Hoofddoel van de enquête was om een beeld te krijgen van wat jongeren van Gorinchem vinden. Of zij vinden dat er genoeg gedaan wordt voor jongeren bijvoorbeeld, of er dat er wel wat meer gedaan zou moeten worden.

Veel jongeren gaven aan dat er te weinig te doen is in Gorinchem. Een goede discotheek is er niet, en de uitgaansgelegenheden die er zijn zijn vaak te klein waardoor het al snel te druk is. Voor leuk uitgaan moet er vaak buiten de stad gekeken worden, in Hank (de Kelder) of Beesd (Rodenburg) bijvoorbeeld. Ook een jongerencentrum werd genoemd. Door het ontbreken hiervan ontstaan volgens veel jongeren problemen.

Tevens werd er gevraagd of er moeite was met het vinden van een woning in Gorinchem. De wachttijd voor sociale woningen in Gorinchem is in de ernstigste gevallen zeven jaar. Hierdoor worden jongeren de stad uitgejaagd, omdat ze ergens anders gaan kijken naar een geschikte woning. Een aantal ondervraagde jongeren zeiden dat er in Gorinchem genoeg gebouwd wordt, maar te weinig voor jongeren. Wél dure koophuizen, maar géén goede betaalbare appartementen voor jongeren.

Deze enquête is nog niet ten einde. De komende tijd gaat ROOD Gorinchem verder met het ondervragen van jongeren, zodat er een goed beeld ontstaat van wat er speelt en wat er beter kan kan.

U bent hier