h

weekbrief van de fractie

26 september 2010

weekbrief van de fractie

Het was mooi weer op de botenbeurs, in ieder geval toen ik aankwam. Daarvoor en daarna hebben we toch wel wat buien gehad. Maar toch heeft dat heel veel mensen er niet van weerhouden om naar de botenbeurs te komen. Van heinde en verre zelfs, want er zijn heel wat Fransen en Belgen langsgekomen en een Nederlander die in Duitsland woont. Daar kom je dan achter als je ze aanspreekt voor de red-de-postbode actie. Internationaal gezelschap hoor, voor Gorinchem. Maar ik hoorde dat er flink wat reclame voor deze dag was gemaakt.

Mensen hebben vaak toch een heel bepaald idee bij de SP dat ik niet altijd snap. “Nee, dank je.”klinkt het als je ze een sticker aan wilt bieden over de postbodes. Als het van de SP komt, dan zal het wel niets voor mij zijn, hoor je ze bijna denken. Maar als het dan doordringt waar het over gaat, dan willen ze de actie wel steunen. Blijken onze ideeën ineens niet zo gek te zijn.

.Red een postbode
(klik op foto voor vergroting).

Wilt u de postbodes ook steunen? Kijk dan op deze website

Aan de andere kant zijn er ook heel veel mensen geweest die meteen heel enthousiast reageren op de postbode actie. Want dat is het voordeel van een actie rond de postbode, iedereen krijgt er post van, of van een postbezorger. En je hebt ineens postbodes, oud-postbodes of vrouw van de postbode aan de praat.
Een meneer vond het geen probleem, het was toch marktwerking, die bedrijven moeten toch ook winst maken. Nu is winst maken ook geen vies woord, maar het gaat natuurlijk wel om de manier waarop en hoe ga je met je mensen om. Toen ik voorstelde om dat bij het onderwijs, dat kost ten slotte ook veel geld, ook maar te doen, toen was het ineens geen goed idee. Dat was zijn vak geweest en dan telde ervaring enzovoort ineens wel. Tsja, soms moet je wat verder kijken.
Ondanks de regen was het een gezellige middag en zal je ons op de eerstvolgende bootjesdag (de Open Haven Dag komt als eerste) natuurlijk ook weer zien. En voor die tijd kom je ons zeker ergens in de stad tegen.

Over mijn deel van de raadsvergadering kan je lezen in het verslag van de raadsvergadering.

Nanine van Dalen

Nanine van Dalen

U bent hier