h

Weekbrief van de fractie over week 26 juli tm 1 augustus 2010

1 augustus 2010

Weekbrief van de fractie over week 26 juli tm 1 augustus 2010

Net een dag terug van vakantie en ik moet de weekbrief schrijven. Ik heb wel even de koppen van de kranten van de afgelopen drie weken gelezen om te kijken wat er zo’n beetje gebeurd is. Niet dat je daar erg vrolijk van wordt. Ze in Den-Haag zijn nog steeds aan het kijken wie met wie wil spelen, of juist niet. Ja, nee, geen mening, of dan toch maar wel. Het is net een groot schoolplein.

Op vakantie heb ik er erg weinig van mee gekregen, we hadden geen Nederlandse kranten in de buurt tot de laatste week. En eigenlijk wilde ik het ook niet echt weten onderweg. Ook de Franse kranten heb ik niet veel verder bekeken dan het weerbericht. Het is juist zo lekker om dat allemaal even los te laten.

Drie weken Frankrijk met vooral veel mooi en warm weer. Veel doe je dan ook niet, maar lekker uitrusten en een stapel boeken lezen kan je wel. Leuk ter afwisseling van die hele stapels papier die je van de gemeente(raad) krijgt in de andere weken van het jaar. Bij terugkomst zag ik dat ze het op het stadhuis ook een beetje rustig aan doen met papier sturen, er lagen maar een paar enveloppen. Maar die ga ik de aankomende week wel lezen, eerst hier maar weer eens de boel organiseren.

Ik heb een heel onnuttig iets geleerd deze vakantie. Ik kan nu het verschil horen tussen een ICE en een TGV. De een klinkt als een Duitse snelle trein die heel hard voorbij komt rijden, de ander als een heleboel Franse onderdelen die toevalligerwijs ook deze keer aan elkaar blijven zitten als ze heel snel voorbij komen rammelen. En aangezien de spoorlijn naar het Zuiden, heel dicht boven de camping langs, op de berg lag, hebben we veel tijd gehad om het verschil te leren kennen. Van geluidsoverlastpreventie hebben die fransen ook nog nooit gehoord. De treinen komen nog net niet door sommige achtertuinen (of campings) rijden.
En blijkbaar hebben we hier in de buurt ook last van treinen, goederentreinen wel te verstaan, las ik in de krant.

En zo komkommeren we deze weken maar door. Nog twee weken en dan beginnen de scholen hier weer en begint het normale leven weer een beetje.

Nanine van Dalen
gemeenteraadslid SP

U bent hier