h

Nieuw schooljaar, nieuwe kansen.

30 augustus 2010

Nieuw schooljaar, nieuwe kansen.

De scholen zijn weer begonnen en daarmee het gewone leven dus ook. Mijn zoon komt bijna elke dag met een nieuw woord thuis, dat hij leert lezen en schrijven. En ik kom ook elke dag weer in het gebouw van de Samen Onderweg. Ik kijk dan ook uit naar de volgende raadsbijeenkomst. Eindelijk is het dan zover.
Volgende week is de raadsbijeenkomst ( 7 september) waar eindelijk een voorzet wordt gedaan over de huisvesting van de nieuwe Brede School Schuttersplein en de locatiekeuzes voor het Speciaal Onderwijs en de Brede School Lingeplein. Oftewel: waar komt hij te staan, komt er nieuwbouw of wordt het een tweedehandsje en misschien ook wel wie gaat er mee doen.

De afgelopen week heb ik met verschillende mensen gesproken en dit onder de aandacht gebracht, omdat het misschien wel heel interessant is om aan te horen. De aankondiging staat nu nog niet in de krant en dan moet je uit jezelf al wel heel enthousiast zijn om de gemeentesite in de gaten te houden. En we wachten met zijn allen nu toch al lang genoeg.

Verder is het nog rustig geweest deze week. Iedereen begint net wakker te worden na de vakantie en uitnodigingen te sturen voor allerlei informatiebijeenkomsten en dergelijke, dus we krijgen het weer druk genoeg. Ondertussen komen er allerlei dingen langs waar je vragen over kunt hebben, dus daar gaan we eens voor zitten. De site komt dan ook weer uit de vakantiestemming en zal met meer nieuws gevuld worden.
Tegelijkertijd verzinnen ze landelijk allerlei vormen van geen commentaar en toch blijven we met zijn allen in spanning kijken of ze deze ene keer toch iets zinnigs te zeggen hebben. En het duurt maar en het duurt maar. Maar ondertussen groeit het vertrouwen in een “goede” afloop van dit rechtse sprookje niet erg. En al zou je mij niet horen treuren als dit vreemde huwelijk niet doorgaat, we staan met zijn allen al een tijd stil. En erg goed is dit niet voor ons land. Nog een week of twee denken ze nodig te hebben. Kijken of ze nog meer dingen kunnen verzinnen voor geen commentaar.

Nanine van Dalen

U bent hier