h

weekbrief van de fractievoorzitter

25 juli 2010

weekbrief van de fractievoorzitter

Het is echt komkommertijd in de gemeentelijke politiek. Pas aan het einde van augustus komt er weer wat leven in de brouwerij. Voor de rest is het natuurlijk ook gewoon vakantietijd. De andere helft van mijn fractie is met vakantie en van B&W is voor zover ik het weet alleen de wethouder van GroenLinks nog aanwezig om 'het fort te houden'. Het is toch verbazingwekkend dat er twee maanden lang in de politiek niets hoeft te gebeuren, waarom niet gewoon drie weken zoals de rest van Nederland?

In de landelijke politiek kan ik met enig afgrijzen kijken naar wat er in Den Haag gebeurt of liever wat er niet gebeurt!
Hoezeer de uitslagen van de Tweede Kamerverkiezingen mij ook tegenstaan, het zal duidelijk zijn dat ik liever een linksere uitslag had gezien, maar wat er nu mee gedaan wordt is vergelijkbaar met hoe er met de SP is omgegaan vier jaar geleden. Het is toch wat voor al die fractievoorzitters, kunnen ze niet wekenlang met vakantie. Misschien is het ook voor hen een idee om eens het land in te trekken buiten verkiezingstijd?

Ik heb een weekje welverdiende vakantie mogen genieten. Ik ben een paar dagen bij onze oosterburen geweest in Duitsland, Sauerland om precies te zijn, het is daar prachtig! Morgen ga ik weer gewoon aan het werk dat gaat namelijk gewoon door wat er ook in de landelijke politiek gebeurt.
Tenminste: dat mag ik hopen, we weten niet wat ons te wachten staat. Misschien is Lubbers wel zo verstandig om ook naar ons te luisteren en hoeven we niet uit te kijken naar de draconische bezuinigingen die de VVD voor ons in petto heeft. Ik ben bang dat als de VVD de kans krijgt om uit te voeren wat ze in hun verkiezingsprogramma hebben staan er heel wat mensen zijn in Nederland die spijt krijgen van hun keuze.

met vriendelijke groet en nog een fijne vakantie!
Eva Dansen

U bent hier