h

Weekbrief van de fractie over week 33 14 tm 20 juni 2010

20 juni 2010

Weekbrief van de fractie over week 33 14 tm 20 juni 2010

Deze week stond voor veel mensen voornamelijk in het teken van het WK voetbal en de verrichtingen van de nationale team. Nederland doet het goed met 2 overwinningen Zelfs in de raad was het zichtbaar! VVD raadslid Wientjes is naar Zuid Afrika afgereisd om een wedstrijd bij te wonen.

Jammer is alleen dat er voor dit mooie evenement heel veel geïnvesteerd is in de accommodaties, en niet in de sloppenwijken!
Mooi was ook om te zien dat de bekendste Oranjesupporter die we hebben (de Indiaan) dit ook vaststelde. Dat vertelde hij voor de camera van 1 vandaag met tranen in zijn ogen
Dit was ook de week van afscheid van de tweede kamer in de oude samenstelling. De SP fractie leverde 10 zetels in. Het behaagde Hare Majesteit om SP Kamerlid van het eerste uur Remi Poppe te ridderen. Dit behaagde Remi zelf alleen niet en hij weigerde de onderscheiding.
Ook werd de nieuwe kamer geïnstalleerd. Langs deze weg wil ik dan ook: Emile Roemer, Renske Leijten, Harrie van Bommel, Jan de Wit, Ewout Irrgang, Sadet Karabulut, Paul Ulenbelt, Jasper van Dijk, Sharon Gersthuizen, Hek van Gerven, Manja Smits, Paulus Jansen, Farshad Bashir en Nine Kooiman namens de SP fractie Gorinchem van harte geluk en succes wensen.
Dit is een mooie en goeie club mensen die de komende jaren het socialistische geluid in de tweede kamer gaan laten horen.
Verder was er natuurlijk de coalitie soap. VVD en PVV flirtten openlijk met het CDA.
Het CDA was duidelijk niet gevoelig voor deze charmes en wilden geen een relatie aangaan met deze combinatie. De combinatie VVD, PvdA en CDA gaat waarschijnlijk ook niets worden. Dus wordt paars plus nu onderzocht.

In de raad wordt de komende week een druk weekje waarin onder andere het millennium gemeente voorstel van SP, CDA en Groen Links wordt behandeld. De besluiten worden woensdag tijdens de raadsvergadering genomen. En niet Donderdag! De raadsvergadering is namelijk op verzoek van de PvdA verzet in verband met het WK.
En zo is de cirkel weer rond.

Fijne week gewenst

Gerhard Goene

Gerhard Goené
Fractieassistent SP Gorinchem

U bent hier