h

SP kinderboek bij de bibliotheek en basisschool De Tweemaster.

7 juni 2010

SP kinderboek bij de bibliotheek en basisschool De Tweemaster.

Vandaag heeft de Gorkumse lijstduwer Lies van Aelst het SP kinderboek ‘Weet jij het al?’ op haar oude basisschool aangeboden aan het schoolhoofd van De Tweemaster. ‘Erg leuk om weer eens binnen te zijn op mijn oude school, het ziet er nog precies hetzelfde uit! Het schoolhoofd vond de boeken erg leuk en ze gaan in de klas gebruikt worden.’

In ‘Weet jij het al?’ beschrijven en verbeelden schrijver Rindert Kromhout en tekenaar Jan Jutte de vele momenten in een kinderleven waarop gekozen moet worden. Bil en Wil, net als in zoveel eerdere boeken van het duo Kromhout / Jutte, ook nu weer elkaars beste vrienden, ontdekken hoe alles in het leven wel één voortdurend kiezen lijkt. Om moe van te worden, al die keuzes! Terwijl grote mensen het deze dagen almaar hebben over partijen, politici en programma’s waaruit je moet kiezen, hebben Bil en Wil en hun vrienden het druk om andere belangrijke keuzes te maken. Wordt het een patatje met of zonder mayonaise, een tomatenijsje of een ander ijsje – en welke kant gaan we eigenlijk op, naar het dorp, of naar het bos?
Met ‘Weet jij het al?’ bieden Rindert Kromhout en Jan Jutte een originele mogelijkheid aan ouders met jonge kinderen om iets van de hocus pocus rondom kiezen en verkiezingen uit te leggen, zonder dat er ook maar één politicus, partij of programmapunt aan te pas komt.

U bent hier