h

Weekbrief: De campagne is begonnen!

2 mei 2010

Weekbrief: De campagne is begonnen!

We zijn net bijgekomen van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen en de campagne voor de tweede kamerverkiezingen komt er al weer aan. Gisteren op 1 mei, altijd een mooie datum voor socialisten, zijn we met de allereerste actie begonnen.

Wat hebben we gedaan? We zijn wezen 'buurten in de buurt'. In de Lingewijk en waarom? Uit de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen in Gorinchem bleek dat de opkomst in de Lingewijk lager, soms zelfs veel lager, was dan in de rest van Gorinchem. Zonder daar een oordeel bij te hebben willen we wel weten waarom en er is nog steeds geen betere methode dan het gewoon te gaan vragen.
De SP wil geen partij zijn die al weet wat iedereen wil in Gorinchem zonder dat eerst te vragen.
De antwoorden waren heel verschillend maar veel mensen zeggen wel dat ze het allemaal niet meer snappen met 'die politiek'. Onze vraag de afgelopen jaren om meer openheid naar de burgers van Gorinchem was terecht!
De nieuwe coalitie heeft dit hoog in haar vaandel staan, wij zullen blijven aanbellen aan alle deuren in Gorinchem om te blijven vragen wat de mensen hiervan vinden en merken.

Terug naar de Tweede Kamerverkiezingen. Ik heb alle vertrouwen in onze nieuwe lijsttrekker Emile Roemer maar dat vertrouwen moeten zoveel mogelijk mensen krijgen in de hoop dat ze links zullen stemmen.
De PvdA in de persoon van Job Cohen zal proberen de linkse kiezer weg te halen bij de SP door een links programma neer te zetten. Ik heb daar geen enkel vertrouwen in, denkt u vooral nog eens terug aan beloften die gedaan zijn bij de vorige Tweede Kamerverkiezingen en hoeveel we daar van teruggezien hebben. Weet u nog? Gratis kinderopvang? De enige manier om de PvdA links te krijgen is SP stemmen dan wordt de SP groot en kunnen we gaan meeregeren en de crisis op een fatsoenlijke manier oplossen!

We hebben iedereen nodig om een te doen waar we goed in zijn: een mooie campagne voeren, geef je op en doe mee! Je kunt je aanmelden bij onze campagnesecretaris Lies van Aelst (de lijstduwer van de SP) bij mij of bij Theo Voorspuij, we gaan poetsen voor een grote schoonmaak in de landelijke politiek.

Eva Dansen

met vriendelijke groet,
Eva Dansen

U bent hier