h

Tros Regelrecht. Geen sterke indruk van de gemeente.

20 april 2010

Tros Regelrecht. Geen sterke indruk van de gemeente.

Mogelijk heeft u vanavond de gemeenteraadsvergadering bijgewoond of heeft u tv gekeken naar de wedstrijd Inter Milan - Barcelona. Maar ook vanavond was er een uitzending van Tros Regelrecht, het programma onder leiding van Ivo Opstelten. In dit programma vanavond een Gorcumse zaak. de inspraak voor de burgers m.b.t. de geplande woningbouw Haarwijk Zuid.

En daarin maakte de gemeente Gorinchem om het maar eens netjes te zeggen een minder goede indruk. De inspraak van de burgers werd door het gehele presentatieteam als onvoldoende gekenschetst. Wethouder Herman van Santen maakte ook geen sterke indruk, door verbaal en non verbaal gedrag bleek duidelijk dat de houding van de gemeente geen goede is geweest en is. Dhr. Van Santen gaf ook aan dat een inspraakavond over dit onderwerp als informatief kon worden gezien. Met andere woorden de inspraak is er nog niet geweest. De SP heeft ook al regelmatig aangegeven dat ook zij de inspraak geen inspraak vinden, maar meer informatief vinden.En dat dit niet de bedoeling is van inspraakavonden.

We wachten maar af wat het nieuwe college en de nieuwe wethouder gaan doen om de zaak op te lossen. Men heeft tenslotte in het college akkoord staan dat de burgers meer inspraak krijgen.

Hier vanaf minuut 15 de uitzending.

U bent hier