h

Een website voor de Lindeborg.

22 april 2010

Een website voor de Lindeborg.

Gerard Broekman

Oud SP raadslid Gerard Broekman was uitgenodigd om de website van de Lindeborg te openen. Hij sprak de onderstaande tekst uit:

Op de eerste plaats voel ik het als een eer dat ik ben gevraagd om deze nieuwe website te openen. Ik heb begrepen dat het alles heeft te maken met mijn initiatief om een digitale seniorengids te maken en uit eigen zak te bekostigen: Hier in te zien .

Ik heb dat met plezier gedaan omdat ik regelmatig signalen had ontvangen dat een gids waar senioren specifieke informatie kunnen vinden erg belangrijk werd gevonden. Het blijft onbegrijpelijk dat de gemeente nog steeds niet dit belang inziet. Echter via de gemeentelijke website en de site van de RSD kunt u via een link op de seniorengids komen. Dat is pure winst.Ik ben zelf duidelijk ook behoordende tot de doelgroep. Misschien is het daarom dat ik de vraag naar informatie ook begrijp.

De site die nu wordt geopend gaat over een voorziening voor senioren, de Lindeborg. Een woonvoorziening waar veel senioren met veel plezier wonen, hoor ik regelmatig. Er is echter veel onrust ontstaan door de plannen voor Bastion 2. Daardoor zou een groot gedeelte van de Lindeborg moeten worden opgeofferd. Het is goed en erg belangrijk dat de bewoners, dus de direct betrokkenen goed laten horen en lezen waar zij zich druk om maken. Mijn ervaring binnen de gemeenteraad, dus binnen de politiek, is dat er erg weinig naar de senioren wordt geluisterd. Een nieuw medium als een website kan wellicht duidelijker aan de politiek laten zien wat er leeft, in dit geval onder de bewoners van de
Lindeborg.

Er is een nieuwe gemeenteraad en een nieuw college van B&W. Er is gezegd dat ze meer gaan luisteren naar de burgers. Dat was bij het vorige college niet echt het geval. Laten we hopen dat dit college het ook echt gaat doen en dat het niet blijft bij loze kreten. Daarnaast is het uiteraard ook belangrijk dat u, als direct betrokkenen, open staat voor nieuwe ontwikkelingen. Een stad kan niet stil blijven staan. Er zal altijd ontwikkeling moeten zijn. Dat kan ten koste gaan van individuele burgers. Het is dan echter wel belangrijk dat helder wordt gecommuniceerd en dat alle partijen een open oor hebben en open staan voor de nieuwe ideeën. Dan kan er pas nieuw ontwikkelingen worden
gerealiseerd waar iedereen een goed gevoel bij heeft. Al blijft altijd het feit overeind dat nooit iedereen het volledig naar het zin krijgt.

Ik hoop dat deze website de mogelijkheid geeft voor alle partijen, dus ook de politiek en de gemeentelijke ambtenaren, om goed van elkaars ideeën op de hoogte te komen en te blijven.

Dries de Swart

Alle bewoners van de Lindeborg kunnen op de site hun reacties en ideeën kwijt. Dries de Swart, de maker van de site zal in de gaten houden dat er geen vervelende dingen op komen. De site van de Lindeborg is hier te vinden.

U bent hier