h

17e SP Congres

25 april 2010

17e SP Congres

Ik ben gisteren naar het SP congres in Amsterdam geweest. Ondanks dat u dat de hele dag live hebt kunnen volgen op SPnet wil ik toch nog wat 'sfeerimpressies' kwijt.

Ten eerste kan ik u als trotse moeder maar zeker ook als trots SP lid melden dat u 'Gorcums' kunt stemmen op 9 juni! Lies van Aelst, Provinciale Statenlid in Zuid-Holland en bestuurslid van de SP in Gorinchem is verkozen tot lijstduwer van de SP!
Verder heb ik een geweldige dag gehad in Amsterdam. Een congres is altijd inspirerend, zo veel SPers bij elkaar dat is altijd mooi. 1200 mensen in the Amsterdam Convention Factory (een oude fabriekshal van Stork, toepasselijk toch?) waarvan je weet dat ze allemaal 50 mensen vertegenwoordigen!

Een SP congres is volgens mij helemaal anders dan een congres van welke politieke partij dan ook. Bij ons is een intermezzo een interview met Jan Marijnissen met mensen die te lijden hebben onder 'outsourcing' (dan werk je eerst in de kantine van de Heineken en daarna -vaak voor minder geld- voor een bedrijf dat de kantine in Heineken uit baat) de zaal was er stil van. Ook werden de schoonmakers in het zonnetje gezet en kreeg de SP een ingelijste foto van hen.
Ook een hommage aan Agnes ontbrak natuurlijk niet en toen bleek dat zij aanwezig was gaf de zaal haar een staande ovatie.
De dag eindigde met een toespraak van onze nieuwe zojuist verkozen lijsttrekker Emile Roemer. Een inspirerende toespraak mag ik wel zeggen, lees hem of luister hem vooral nog even na.

Ik heb helemaal zin in de verkiezingen! We gaan er wat van maken in Gorinchem!
met vriendelijke groet,
Eva Dansen

U bent hier