h

Wittebroodsweken

14 maart 2010

Wittebroodsweken

Ik loop al een tijdje rond als fractiemedewerker, maar sinds van de week ben ik dan officieel raadslid. Deze week is het een feestje. Eerst het afscheidsfeest van de vertrekkende raadsleden, daarna de installatie van de nieuwe raadsleden: ook een feestje. Foto’s voor op de website maken, waarbij mij opviel dat de ijdeltuiten niet noodzakelijk de vrouwen waren. Een borrel, bloemen krijgen, iedereen die nog wat onwennig naar elkaar kijkt. Namen die je probeert te onthouden, welk gezicht hoort ook al weer bij welke partij? He, je eigen stoel in de raadszaal. De wittebroodsweken dus.

Over een paar weken gaan we pas echt aan de slag bij de eerste raadsbijeenkomst. In de loop van de tijd zullen we zien wie zich waar mee bezighoud, wat de verschillende stijlen zijn van de mensen die spreken. Hoe de onderlinge relaties zullen worden. Een deel van de oppositie is al bekend van voorheen, nu komen er andere partijen bij. Ik hoop ook met hen prettig samen te kunnen werken.
Vanuit de coalitie hoorde ik hoopvolle geluiden over een andere manier van werken in de raad. Dat er meer gekeken zou worden naar wat ons bindt in plaats van wat ons scheidt. Ik hoop het. Tenslotte willen we allemaal het beste voor Gorinchem. Misschien vanuit een ander beginpunt, maar we doen allen ons best om Gorinchem een leuke stad te maken en te houden. We zullen ook zien hoe de coalitie gaat werken, wat ze willen bereiken en hoe.
En ik? Ik ben erg benieuwd naar hoe het allemaal zal gaan. Een spannende tijd breekt aan. Het zal eerst nog wel wat onwennig zijn, maar het zal allemaal wel wennen. Jullie zullen het allemaal kunnen volgen, of in de raad, of door mijn weekbrieven.

Nanine van Dalen

Nanine van Dalen, nieuw raadslid

U bent hier