h

Weekbrief van de fractie, week 12

28 maart 2010

Weekbrief van de fractie, week 12

Afgelopen week heeft de nieuwe SP fractie van Gorinchem vergaderd.
Doel van deze vergadering was om de portefeuilles en de rest van de taken binnen het team te verdelen.

We zijn tot de volgende (taak)verdeling gekomen:
Eva Dansen is fractievoorzitter en heeft de portefeuille: algemeen bestuur, zorg, wonen/stadsvernieuwing, cultuur en welzijn
Nanine van Dalen is raadslid en heeft de portefeuille: onderwijs, ouderen, milieu, sport en verkeer
Gerhard Goene is fractieassistent en is verantwoordelijk voor het secretariaat van de fractie.
Gerard de Pender loopt voorlopig een paar maanden met de fractie mee met de bedoeling om de tweede fractieassistent te worden.
We hopen dat de coalitie snel rond is en er een nieuw college komt zodat we weer aan de slag kunnen. De SP heeft er zin in!
Landelijk gebeurde er ook genoeg. Deze week werd het nieuwe (concept) verkiezingsprogramma en kieslijst gepresenteerd. Heeft u gezien wie de lijstduwer is geworden? Op nummer 50 staat Lies van Aelst, Provinciale Statenlid voor de SP in Zuid-Holland en geboren en getogen Gorcummer!
Toen de pers het niet veel nieuws onder de zon vond, reageeerde fractievoorzitter Emile Roemer dat de SP consistent in zijn beleid is! Weinig nieuws in het programma zien wij als een compliment!
Dit verkiezingsprogramma moet wel door het SP congres worden goedgekeurd. Net als de kieslijst. Ook in Gorinchem denken wij hierover mee, op woensdag 7 april is de Algemene Ledenvergadering Gorinchem. alle leden zijn van harte welkom!
Het congres zal plaatsvinden op 24 April aanstaande. Ook onze afdeling zal met een delegatie aanwezig zijn.

Gerhard Goene

Gerhard Goene fractieassistent

U bent hier