h

Eerste weekbrief van het bestuur.

21 maart 2010

Eerste weekbrief van het bestuur.

Nu onze fractie iets kleiner is, hebben we besloten om ook het bestuur een deel van de weekbrieven te laten maken. Zoals u wellicht weet heeft de SP in een afdeling ook een bestuur, hierin zit ik als organisatiesecretaris. Als organisatiesecretaris organiseer ik acties, de campagnes en andere leuke dingen die we in de afdeling doen!

Maar de afgelopen verkiezingen in Gorinchem hebben wel een pijnlijk punt bloot gelegd. Er zijn minder mensen dan ooit naar de stembus gekomen, meer mensen dan ooit hebben geen vertrouwen meer in de politiek. Ik kan me hier heel veel bij voorstellen, vaak worden er in verkiezingstijd mooie beloften gedaan die na de verkiezingen ineens vergeten zijn. Een mooi voorbeeld hiervan is het woningbouwplan van de PvdA uit de verkiezingen van 2006, het gevoerde beleid van de afgelopen vier jaar staat hier haaks op. Ik zelf ben een voorbeeld van wat er met zulk woningbouwbeleid veroorzaakt wordt. Mijn vriend en ik willen graag in Gorinchem blijven wonen, maar er zijn absoluut geen woningen beschikbaar. Één blik op de site van Poort6 laat zien dat mensen vele jaren moeten wachten op een ‘sociale woning’ met als resultaat dat vooral jongeren wegtrekken of in een erg dure particuliere woning gaan wonen. Zoals ook in mijn geval, ik heb dinsdag een huurcontract getekend voor een dure niet sociale woning omdat ik niet weg wil uit Gorinchem. Het wordt jongeren zeker niet makkelijk gemaakt om hier te blijven, sterker nog, we worden weggejaagd!

Ook nu ik midden in het schilderen van mijn eerste eigen huurhuisje zit, gaat het afdelingswerk uiteraard in volle vaart door. We hebben een geweldige nieuwe gemeenteraadsfractie zitten die minimaal telt voor vier. En bij zo`n fractie hoort natuurlijk een actieve afdeling! De SP voert namelijk 365 dagen per jaar campagne, ook als er geen verkiezingen zijn. Maar de verkiezingen komen er wel weer aan, op 9 juni mag u weer naar de stembus voor een nieuwe Tweede Kamer. De vraag die bij deze verkiezingen voor u ligt is of u voor rechts en asociaal, of voor links en sociaal gaat kiezen. De keuzes die er bij de gemeenteraad lagen, bijvoorbeeld of u voldoende huurwoningen wil of niet, liggen er op 9 juni ook. Wij, de SP, hebben al aangegeven graag samen te willen samenwerken met linkse partijen, als deze linkse keuzes maken. “Wij staan voor publieke voorzieningen. Juist nu moeten we jongeren opleiden in plaats van ze met studieschulden op te zadelen. Geen marktwerking in de zorg, maar meer handen aan het bed. Geen JSF-straaljagers, maar meer agenten in de buurt. Geen dure interim-managers bij de overheid maar conciërges in elke school.” Aldus Emile Roemer, onze nieuwe fractievoorzitter in de tweede kamer.

De komende maanden zult u ons uiteraard weer veel op straat gaan zien werkend aan een sociaal Gorinchem en een sociaal Nederland!

Hartelijke groet

Lies

Lies van Aelst

U bent hier