h

Afscheid

10 maart 2010

Afscheid

De laatste gemeenteraadsvergadering stond naast de aankoop van het Wellantcollege in het teken van de komst- en afscheid van diverse raadsleden. Maar liefst 10 van de 23 raadsleden hebben gisteren afscheid genomen van het gemeenteraadswerk.

Dat zijn de volgende gemeenteraadsleden:
Trudi Sommeling en Annet Ardesch (PvdA), Ad de Zeeuw en Hedi Boubaker (VVD), Piet van Andel, Gerard Broekman en Natali Martens (SP), Koos Mensert (SB), Jan Hamstra (CU/SGP), Jo van der Wal (CDA).

In de gemeenteraadsvergadering werden Gerard Broekman en Natali Martens toegesproken door de voorzitter van de gemeenteraad Piet IJssels aangezien zij het avondprogramma niet konden bijwonen.Van beiden werd een gedeeltelijke doopceel gelicht, dat door beiden werd gewaardeerd. Dhr Ijssels gaf aan dat "de SP een verrijking is in de gemeenteraad". " De gemeenteraad is er veel levendiger door geworden" zei de burgemeester.

Ook werden de drie vertrekkende SP vertegenwoordigers bedankt voor de vele diensten voor de SP door fractievoorzitter Eva Dansen.

Ook werd Broekman door Jan Hamstra (CU/SGP) na een leuke toespraak tot meest ondergewaarderde raadslid benoemd. Hamstra vond dat Broekman veel ideeën had ingebracht waaronder de museum- en doelgroepdiscussie en het onderzoek naar de warenmarkt op maandagmorgen, maar dat de ideeën op het moment van inbrengen vaak ondergewaardeerd werden.

Natali Martens nam in haar afscheidswoord nog de kans waar om te wijzen op het straatfeest in de binnenstad in Gorinchem dat zij o.a. met raadslid Trix van der Torren (VVD) had georganiseerd. Kern van haar verhaal " denk niet alleen in partijen maar in kansen voor de inwoners van Gorinchem".

's avonds vond het traditionele afscheidsdiner plaats in Slot Loevestein. Naast de geweldige ambiance, het lekkere eten en een goede "minstreel" aan tafel werd door meerderen een afscheidstoespraak gehouden. Van Andel namens zichzelf, bedankte het college van B&W, de ambtenaren en zijn collega's in de raad voor het samenwerken en verontschuldigde zich voor alle mogelijk nog openstaande "rekeningen". Door Jan Hamstra werd de in de middag gestarte toespraak wederom opgepakt en er werden enige "eerste plaatsen medailles" uitgereikt. Wederom viel de SP in de prijzen. Piet van Andel ontving de medaille en eerste prijs voor het beste raadslid. "Een zeer leuke herinnering voor een vertrekkend raadslid" , aldus Van Andel.

Als laatste werd door dhr. IJssels een toespraak gehouden waarin de overige 8 vertrekkende gemeenteraadsleden persoonlijk werden toegesproken. Wij hebben vernomen dat Piet van Andel de aan hem gerichte woorden op prijs stelde aangezien er natuurlijk weleens enige conflicten tussen de heren hebben plaatsgevonden, zie de diverse verslagen van de vergaderingen in de afgelopen jaren.

Alle raadsleden ontvingen als dank voor hun raadswerk in de periode maart 2006/maart2010 een unieke glassculptuur met als thema dualisme gemaakt door Menno Jonker (Royal Leerdam) in opdracht van de gemeente Gorinchem..

Al met al, een voor menigeen verdrietig afscheid gevierd op een vreugdevolle avond.

U bent hier