h

Warenmarkt. Waarom niet gewoon toegeven ?

2 februari 2010

Warenmarkt. Waarom niet gewoon toegeven ?

Dat is de vraag aan de burgemeester naar aanleiding van een door buro Seinpost gehouden marktonderzoek dat vanavond in een raadsbijeenkomst werd gepresenteerd. Al in 2006 vroeg ons raadslid Gerard Broekman naar de situatie van de warenmarkt op maandagmorgen in Gorinchem. Door de burgemeester die de warenmarkt in zijn portefeuille heeft werd erg luchtig geantwoord dat het geen gemeentelijk zaak was, dus waarom de vraag stellen?.

Door Broekman, een fervente bezoeker van de markt, werden nogmaals in juli 2009 over ditl onderwerp vragen gesteld. Dit omdat in de krant een artikel verscheen waarin marktmeester Hania vertelde over een onderzoek onder de markkooplui en marktbezoekers. Klik hier voor dat verslag.

Door de burgemeester werd op vragen naar het onderzoek door Broekman gereageerd met de volgende opmerkingen.

De voorzitter merkt op dat het bezoek aan de markt niets te maken heeft met de beprijzing. Hij is niet bereid om hierover een nader onderzoek te doen. Het overleg terzake vindt plaats in de Marktcommissie. Hij wijst ook op de beleidsuitspraak van de gemeenteraad dat de markt kostendekkend dient te zijn.

De burgemeester ging niet in op het feit dat er op dat moment een onderzoek plaatsvond, er wordt niet op krantenberichten gereageerd, aldus de burgemeester. Hij ontkende het zelfs. Maar naar nu blijkt is het genoemde onderzoek begin 2009 gestart door Seinpost op verzoek van de gemeente, Vreemd dus de reactie van de burgemeester.

De SP vindt het met de kennis van vandaag onbehoorlijk dat de burgemeester niet eens toegaf dat dit onderzoek op dat moment dus liep!
Want vanavond werd na vragen van Broekman door hem opgemerkt dat dit onderzoek een collegezaak zou zijn en geen zaak voor de gemeenteraad en dat hij daarom geantwoord heeft zoals hij heeft geantwoord.

Door Broekman werd het college vanavond geprezen dat er dus nu wel een onderzoek was gehouden en werd gevraagd waarom de burgemeester een ander inzicht had gekregen. Maar ook de door Broekman gegeven woorden waarom zei u in juli niet " we laten inderdaad een onderzoek uitvoeren, maar dat is een collegezaak heer Broekman, niet een zaak van de gemeenteraad. Maar u krijgt het te zijner tijd te zien", kon vanavond niet uitgesproken worden. Toen had dat zinnetje en vanavond een eenvoudig woordje van verontschuldiging volstaan, maar dat kon er zelfs niet vanaf. Zeer teleurstellend,

Een andere teleurstelling is het feit dat in ieder geval een concept rapport al maanden beschikbaar, de inspreker de heer Van Alpen repte daarover, maar dat geen enkel lid van de gemeenteraad dit rapport tot op heden heeft ingezien. Opmerkelijk was ook het feit dat de burgemeester toegaf het rapport niet te kennen. Maar er komen wel voorstellen vanuit Burgemeester en Wethouders?

Is dat professioneel? Wij vinden van niet.

U bent hier