h

Typhoon, The continuing story

2 februari 2010

Typhoon, The continuing story

The continuing story, het was ooit een begrip in Nederland toen Peyton Place werd uitgezonden in de jaren 60. Maar het kan vandaag ook gezegd worden over de renovatie van de Typhoon atletiekbaan. Dachten we na het laatste contact daarover met Typhoon en de gemeente Gorinchem dat het nog een kleinigheid zou zijn die zou moeten worden gladgestreken, de baan was nl. niet helemaal vlak.

Maar toch werden we vanmorgen opgeschrikt met een artikel in het AD Rivierenland met in de kop " de blunderbaan" zoals hij nu blijkbaar al spottend wordt genoemd. Deze blunderbaan zou ca. 40.000 euro meer gaan kosten dan begroot. En dan hebben we het over een begroot bedrag van 780.000 euro. Oorspronkelijk zelfs rond de 4 ton. Je zult als wethouder toch maar verantwoordelijk zijn, dachten wij nog......

Maar de gemeente reageert supersnel. Een op 1 februari gedateerde raadsinformatiebrief werd rond het middaguur rondgezonden met daarin een reactie van het college van B&W.

Hier de link naar de informatiebrief. In de raadsinformatiebrief ook een reactie op de zaak gemeente Gorinchem / Arcadis. De gemeente wil nl. een bedrag van ruim 40.000 euro terugvorderen van Arcadis omdat de gemeente een ander bedrijf, Mura, zegt te hebben moeten inschakelen om de baan op "orde" te brengen. Arcadis wil dit bedrag vooralsnog niet betalen.
De gemeente geeft aan dat dit wellicht een arbitragezaak zal worden.

U bent hier