h

SP kandidaat-raadsleden op campagne

21 februari 2010

SP kandidaat-raadsleden op campagne

Zaterdag de 21e februari gingen onze lijsttrekker en kandidaat-raadsleden weer op campagne in de Gorkumse binnenstad. Met ballonnen, huisjesdrop voor betaalbare huizen en natuurlijk veel folders en informatiemateriaal, gingen zij het gesprek aan met het winkelend publiek.
“Veel mensen weten dat we hard hebben gewerkt de afgelopen vier jaar, binnen en buiten de raad, en willen ons dat de komende vier jaar weer toevertrouwen” aldus Eva Dansen, lijsttrekker.

Eva Dansen lijstrekker
Lijsttrekker Eva Dansen biedt winkelend publiek onze folder en natuurlijk een schuursponsje aan

Een van de hoofdpunten van de SP in Gorinchem is snel iets te doen aan het schreeuwende tekort aan betaalbare huizen. Dansen: ‘Jongeren worden de stad uitgejaagd door de eindeloze wachtlijsten voor huizen. Het nieuwe beleid zou moeten zijn dat er echt gebouwd wordt naar behoefte, in Gorinchem betekend dat vooral nieuwe sociale woningbouw en huizen voor jongeren en ouderen”. Alle typen huizen zijn nodig in een stad, maar de afgelopen jaren zijn er in Gorinchem eenzijdig dure woningen gebouwd en goedkope gesloopt, waardoor het tekort aan betaalbare huizen opgelopen is tot een groot probleem. “Als er één betaalbaar huis gesloopt wordt, moet er minstens één terug gebouwd worden” zegt Dansen.

Symbolische drophuisjes
symbolische betaalbare huizen werden uitgedeeld en vielen goed in de smaak

U bent hier