h

Gastlessen voor leerlingen Da Vinci college.

16 februari 2010

Gastlessen voor leerlingen Da Vinci college.

Vandaag hebben Frank Duijnhouwer (PvdA) en ik een tweetal gastlessen gegeven op het Da Vinci college aan leerlingen uit de groepen 2 tm 4 van de ICT afdeling. De gastlessen hadden als onderwerp de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart a.s.

We hadden gekozen voor een duo presentatie over o.a. het staatsrechterlijke aspect.Wat doen een gemeenteraad, wethouders en een burgemeester in een gemeente. Wie worden er gekozen, hoe en door wie?

Hoe is de vergelijking gemeente / landelijk en met wie is de gemeenteraad te vergelijken.? Wie is waarvoor verantwoordelijk? Waarover beslist een gemeenteraad allemaal?

Afgesloten werd met een vraag en antwoordspel. De leerlingen gaven hun wensen door op een Post It formulier. Wat zou je in jou gemeente willen verbeteren en wie zou je mee moeten krijgen om de verandering door te voeren. Uiterst opmerkelijk was het feit dat veel jongerenwensen, we willen “ winkelketens, discotheek e.d.” niet door de gemeente (raad) maar door ondernemers worden besloten. Hierdoor werd ook stilgestaan bij het niet kopen bij de eigen “dorpswinkels” en het feit dat ze daardoor moesten sluiten.

Al met al, niet alleen voor de jongeren leerzaam en onderhoudend (zo vertelden ze het ons) maar ook voor ons beiden leuk en interessant. We hebben onszelf dan ook voor meerdere gastlessen aangeboden.

Piet van Andel

U bent hier