h

En is het RIEC in Gorinchem begonnen?

27 februari 2010

En is het RIEC in Gorinchem begonnen?

U zult zich afvragen R.I.E.C. in Gorinchem? Ja, het Regionale Informatie en Expertise Centrum voor Zuid Holland Zuid zou per februari in Gorinchem worden gehuisvest. Klik hier voor deze mededeling.

Dit centrum heeft als doel de georganiseerde misdaad in de regio in kaart te brengen. De kosten voor de gemeente zijn naar onze schatting zo'n 15.000 - 20.000 euro per jaar. Maar daar staat dan toch ook een kleine huuropbrengst tegenover als ze zich met enkele mensen vestigen in het stadhuis.

Want de vestiging in Gorinchem is open getuige het postbusadres in Gorinchem. Postbus 16, 4200 AC Gorinchem Ook het telefoonnummer loopt gezien de eerste 3 cijfers van het nummer via het stadhuis. Hun nummer 0183 659562.

Wordt in andere plaatsen de gemeenteraad volledig geïnformeerd over het R.I.E.C. In Gorinchem is hierover voor zover ons bekend niet gecommuniceerd met de gemeenteraad terwijl hier dus een vestiging geopend is in het stadhuis.

Bestrijding van criminaliteit heeft toch een hoge prioriteit, moeten we dit dan niet weten of moest dit feit geheim blijven?

U bent hier