h

Winterfestijn weer geweldig

1 januari 2010

Winterfestijn weer geweldig

Het is bijna weer voorbij, het winterfestijn. Nog tot zondagavond en dat is het over en uit. Mijn laatste vrijwilligersbeurt op Nieuwjaarsdag zit er weer op. Ik heb weer erg genoten van dit festijn. Zoveel blije mensen en gelukkige kinderen. Dit is niet meer weg te denken voor Gorinchem. Mensen kwamen nadat ze hadden geschaatst nog even bij de schaatsverhuur zeggen hoe geweldig ze het hadden gevonden. Een grote groep Italianen, hier op vakantie, hebben afgelopen woensdagavond ook geprofiteerd van deze gezelligheid.

Dit jaar was het ook weer veel gezelliger dan vorig jaar. De opstelling van de tenten rondom de ijspiste en de vorm van de ijsbaan was voor iedereen een reden om enthousiast te reageren. Hoewel verschillende mensen denken dat er wat minder mensen zijn geweest dit jaar zal het volgend jaar wel weer worden opgebouwd en op de wijze zoals het dit jaar is gebeurd. De leverancier van baan was ook erg trots op de baan en liet daarom ook regelmatig mensen, die interesse hadden ook een baan te willen huren, langs komen om ter plaatse de sfeer te proeven.

De mensen die denken dat op het winterfestijn wel kan worden bezuinigd hebben ongelijk. Zij moeten dan toch eens komen kijken naar de blijdschap wat er steeds is. Zoveel mensen die er plezier aan beleven. Gelukkig waren er ook weer verschillende gemeenteraadsleden van diverse politieke partijen die als vrijwilliger aanwezig waren. Dat geeft aan dat in elk geval die leden van de gemeenteraad het ook kunnen waarderen en er zelfs aan mee willen werken om het een succes te maken. Zelfs ambtenaren van het stadhuis geven vrije tijd om te komen helpen bij de kassa, schaatsverhuur of op het ijs.
Daarnaast zien we al jaren veel vrijwilligers die steeds terugkomen. Fijn dat er zoveel mensen zich vrij willen maken dit te doen. Al vier jaar. De waardering voor hen is ook groot. Laten we het volhouden. Graag tot het volgende jaar.

Gerard Broekman, gemeenteraadslid SP-afdeling Gorinchem

U bent hier