h

Wie is onfatsoenlijk?

25 januari 2010

Wie is onfatsoenlijk?

Vandaag lezen we in AD Rivierenland (helaas niet te linken), dat wethouder Akkerman zijn verbazing uit over de brief die de oppositie aan Gedeputeerde Staten in Zuid Holland heeft gezonden met de vraag om financieel toezicht op de gemeente Gorinchem te houden.

Maar wethouder. Is het niet een van de taken van volksvertegenwoordigers om controle uit te oefenen op het college van B&W? En als dat niet tot concrete resultaten lijkt te leiden is het dan geen taak om een andere, daartoe uitgeruste instantie, Gedeputeerde Staten te verzoeken om dit over te nemen?

Nog een door de wethouder geuite term " onfatsoenlijk".
Beste wethouder, sinds wanneer is het onfatsoenlijk om je werk te doen als volksvertegenwoordiger?

Overigens stoort ons niet alleen deze 1.3 miljoen van De Warme Hand de oppositie. De gehele lijst van garantstellingen en garanties van meer dan 200 miljoen roept vele vragen op bij de oppositie, dit bovenop de schulden van de gemeente Gorinchem van ca. 180 miljoen....

Zolang de wethouder in de raadsbijeenkomst een eigen partijgenote nog vragen laat stellen over acties van de oppositie, hebben wij niet echt een vertrouwen in het dualisme in Gorinchem. Dualisme was toch dat zowel het college van B&W als de gemeenteraad eigen verantwoordelijkheden hadden? En dan een raadsonderzoek ????

U bent hier