h

Reinigingsdiensten gaan samen

15 januari 2010

Reinigingsdiensten gaan samen

Tijdens de raadsbijeenkomst van dinsdag 12 januari kwam een raadsvoorstel aan de orde waarin de reinigingsdienst van Gorinchem en de reinigingsdienst van Hardinxveld opgaan in de reeds bestaande combinatie Liesveld, Giessenlanden. Graafstroom., Nieuw Lekkerland en Zederik. Gorinchem krijgt ca. 35 % van de aandelen in deze nieuwe combinatie van voorheen 7 gemeenten.

Het brengstation in Gorinchem Papland blijft bestaan en zal zelfs de tijden waarop wij ons groot- en speciaal afval kunnen gaan brengen uitbreiden. Gedacht wordt aan het niet meer dichtgaan tussen de middag, een latere sluitingstijd, een avondopenstelling en het later sluiten op zaterdag.

Belangrijk is dat voor alle medewerkers dezelfde regels blijven gelden alsof zij in dienst waren gebleven bij de gemeente Gorinchem. Zij zullen dus niets inleveren op arbeidsvoorwaarden e.d. Mogelijk zelfs verbeteringen gezien de meer mogelijkheden van variatie in werk, meer carrieremogelijkheden e.d. De verkoop van de nieuwe combinatie aan externe partijen die zeer commercieel opereren is door deze regeling eveneens ingeperkt, bestuurlijk wordt 1 wethouder per gemeente aangewezen als vertegenwoordiger in het bestuur van deze Gemeenschappelijke Regeling.

U bent hier