h

Leuk feest Wilhelminalaan.

1 januari 2010

Leuk feest Wilhelminalaan.

Het was bitter koud en dus heb ik het niet volgehouden tot na 12 uur. Het was echter een leuk feest op oudjaaravond. Vorig jaar was het een grote ellende veroorzaakt door jongeren. Dat mocht niet meer voorkomen. Daarom hadden de straatwerkers van Stichting Arkelstad, de omwonenden, de gemeente en de Marokkaanse gemeenschap de handen in elkaar gelagen om er dit jaar een fijn feest van te maken.

Tot dat ik weg ging was dat ook zo en niets leek er op dat het later zou veranderen. De mensen waren vrolijk en dansten op de muziek van Marokkaanse en Turkse artiesten. Het waren overigens vooral jongens en jonge mannen die zich niet in konden houden en vrolijk voor de podiumwagen ritmisch bewogen. Dat is toch een verschil met de van oorsprong Nederlandse jongeren waarvan vaak de meisjes als eerste dansen.
Er werd ook nog een toneelstukje opgevoerd waarin een Marokkaan en een Turk stempels moesten halen bij de politie. De Marokkaan kreeg de stempel om zijn vrouw en 10 kinderen over te laten komen niet, maar de Turk, geholpen door een Surinaamse tolk, wel. De Marokkaan vond dat gek want hij had 10 kinderen bij één vrouw terwijl hij zij dat de Turk wel 12 kinderen bij veel vrouwen had. Het werd met veel plezier gespeeld en de omstanders moesten er erg om lachen. Ook de burgemeester heeft dit toneelstukje nog gezien.
Ik schat dat er ongeveer 300 mensen waren toen ik rond 10.15 uur wegging omdat ik het wel erg koud kreeg. Het scheen dat de andere bezoekers geen kou kenden. Thuis heb ik er lang overgedaan om mijn voeten en benen warm te krijgen.
Op Nieuwjaarsdag heb ik Paulien Passe, jongerenwerker van Arkelstad en organisator van het feest, nog even gebeld en zij bevestigde dat alles tot het laatste moment, rond 2.00 uur prima is verlopen. Zij genoot nog na van het succes.
Al met al kan ik de mensen van Stichting Arkelstad, van het gemeentelijke wijkbeheer en de jongeren complimenteren met dit leuke feest, geweldig!

Gerard Broekman

U bent hier