h

Het college zaait weer onrust in de Lingewijk

13 januari 2010

Het college zaait weer onrust in de Lingewijk

In de raadsbijeenkomst van 12 januari 2010 heeft de SP vragen gesteld over deze informatiebrief die het college aan de raad heeft verzonden.

De titel dekt al niet de lading van het stuk, maar dat de raad in verwarring wordt gebracht is tot daar aan toe, maar dat het college na overleg samen met Poort6 instemt met weer een enquete, dat is dus weer onrust stoken bij de Lingewijkers.

De SP had de volgende vragen gesteld:

1. Welk onafhankelijk bureau voert deze enquete uit?
2. Met welk doel wordt deze enquete uitgevoerd?
3. Waarom waren de klankbordgroepleden en de bewonerscommissie niet betrokken bij het overleg?
4. Als het sociaalplan geen opening biedt, hoe kan dan toch uitvoerbaarheid gegeven worden aan deze motie (blz. 28)

Het bureau dat de enquete zou moeten gaan uitvoeren blijkt onderzoeksbureau USP Marketing Consultancy B.V. te zijn. Alweer worden de klankbordgroepleden en de bewonerscommissie niet gehoord of ze dit wel willen. Dat zij niet samen met Poort6 het sociaalplan hebben opgesteld, kan naar ons inziens niet de reden zijn, dat zij niet betrokken worden.

Het doel zou zijn om te weten hoe groot de verhuisbereidheid is onder de bewoners.

De SP is tegen deze enquete, niet zoals de PvdA opmerkte omdat wij bang zouden zijn voor de uitslag, nee want die uitslag is allang bekend bij Poort6. Er zijn niet voor niks één op één gesprekken geweest bij de bewoners, er zijn al twee vragenlijsten geweest, waarom zou de uitslag nu anders zijn? Poort6 weet precies hoe de verhuisbereidheid is bij de Lingewijkers, waarom dan deze vertragingstactiek? Waarom worden deze mensen weer lastig gevallen met een enquête?

Het ergste is nog wel dat het college zegt dat er concrete afspraken zijn gemaakt, maar wat is er concreet aan de zin: Afhankelijk van het aantal werkelijke belangstellenden is het mogelijk een daarop toegesneden oplossing te zoeken. Poort6 krijgt wederom van dit college een vrijbrief en daarmee dupeert dit college haar eigen burgers!

De SP vindt dat Poort6 zijn verantwoordelijkheid moet nemen. Deze mensen zitten al drie jaar onder psychische druk, want ze weten niet waar ze aan toe zijn. Poort6 heeft deze groep mensen verkeerd geïnformeerd.
Poort 6 moet met een oplossing komen en niet aan een beperkte groep een vage toezegging doen, weer mensen blij maken met een vaag verhaal.

Naar onze mening moeten alle inwoners van de acht en zestig woningen gecompenseerd worden. Zij hebben allemaal geleden onder de verkeerde informatie van Poort6.

In de volgende raadsvergadering zal dit onderwerp op de agenda komen en zal de SP het college nogmaals duidelijk maken dat het college niet mag toelaten dat Poort6 zo met onze burgers solt!

U bent hier