h

Weekbrief 46 van 9 tm 15 november 2009

16 november 2009

Weekbrief 46 van 9 tm 15 november 2009

Begin dit jaar was het al hommeles met de Sint, zou hij dit jaar wel komen? In maart werd al aangekondigd dat Sinterklaas meer tijd wilde doorbrengen in de binnenstad. Klik hier Echter dit zou ten koste gaan van de normale route. De goede Sint kon dit niet verkroppen en gooide de handschoen in de ring.

Een nieuwe opzet met meer activiteiten voor de kinderen en Sint op een witte paard. (nee, mam dat is niet een paard, dat is Amerigo! roept mijn jongste)

Meer gericht op de Binnenstad. En de rest van Gorinchem dan? Ooit hoopte ik nog dat de Lingewijk weer in de route opgenomen zou worden, maar in plaats daarvan komt de goedheiligman in nog minder wijken...de Sint werd commercieler dan hij al was...of toch niet? Want hoewel de Sint niet meer zijn vaste route aflegt en al sneller klaar was met zijn ronde dan afgelopen jaren werd de gemeente op het laatste moment even verzocht om maar even snel veel geld te dokken voor het Sinterklaasfeest, anders kwam hij misschien toch niet.

Gelukkig hebben mijn jongste kinderen het allemaal niet meegekregen en met een heuse regenhoos werd Sinterklaas dit jaar binnen gehaald.

De Sint was anders dit jaar, maar geen kind die dat gezien heeft, de pepernoten nog even lekker...maar of het nu kwam omdat de opkomst toch iets minder was door het slechte weer, de Sint nam wel iets meer tijd voor de kinderen bij het stadhuis, waar leuke spelletjes waren, schudde hij ieders kind de hand en met de handen vol met pepernoten konden de kinderen de Sint voor het Sinterklaashuis nog uitzwaaien. Mijn kinderen gingen daarna snel onder een warme douche en zullen de komende tijd wel flink hyper zijn...

Toch blijft het vreemd dat de Sint dit jaar grotendeels door iedere inwoner van Gorinchem betaald wordt, maar dan niet in iedere wijk komt....

Met vriendelijke groet,

Natali Martens

Natali Martens
gemeenteraadslid SP Gorinchem

U bent hier