h

Nijpels en de A27

12 november 2009

Nijpels en de A27

De commissie Nijpels heeft gesproken (of eigenlijk een rapport geschreven) over de spoorlijn langs de A27. Zij geven aan dat dit voorlopig geen optie is omdat anders de verbreding van de A27 vertraagd zal worden.

De SP fractie is hier teleurgesteld over. Naar onze mening is enige vertraging acceptabel aangezien je wel veel kosten zult besparen en iets doet aan de grote autostroom. Want Nijpels geeft wel aan dat de mogelijkheid van aanleg van een spoorlijn in de toekomst wel mogelijk zou moeten zijn, maar pas nadat de A27 verbreed zal zijn. (na het jaar 2020). Overigens is er een geplande start (en dat moet dan nog maar lukken) voor de verbreding van de A27 in 2013. De verbreding zal dus 7 jaar duren. Dat daar dan enkele jaren bijkomen is voor de SP fractie geen probleem.

Naar de mening van de SP is dit ook een bewijs dat er niet echt een verandering in het bestuurlijk denken op zal treden van auto naar openbaar vervoer. De auto blijft heilig. De commissie geeft nota bene wel als conclusie dat er een grote behoefte aan deze A27 spoorlijn is. Er wordt over minimaal 50.000 passagiers per dag gesproken.De SP afdeling Gorinchem had deze lijn al in het verkiezingsprogramma 2006-2010 staan. Ook in het programma 2010-2014 zal dit het geval zijn.

Lees hier en hier en hier meer.

U bent hier