h

Dag van het respect.

12 november 2009

Dag van het respect.

Vandaag is de internationale dag van het respect. Een goede gedachte om dit te doen. Heel fijn als dan juist op deze dag enkele heel positieve dingen in de krant worden geschreven. Zo las ik in het AD dat een buurtbewoner uit de Lingewijk allerlei acties organiseert in zijn wijk. Van oorsprong geen Gorcummer maar wel met een groot hart en zeer betrokken bij de Lingewijk. Ondanks dat hij heel veel van huis is probeert hij toch veel te betekenen voor zijn buurt. Daar heb ik erg groot respect voor.

Hij wil weer gezelligheid in de wijk, er komt een kerstboom met kerststal op het Van Hoorneplein en ook hij vecht voor een pinautomaat op dit plein. De scholen in de wijk hebben alle medewerking aangeboden.
Fantastisch en ik hoop dat velen hem zullen bijstaan om de wijk weer op te fleuren.

In dezelfde krant stond dat een ondernemer uit Nieuw-Lekkerland bezig is een nieuw landgoed in te richten in de buurt van zijn dorp. Een heel mooi verhaal over iemand die erg betrokken is met de natuur in de Alblasserwaard. Ook voor hem heb ik groot respect. Fijn dat hij bezig is om voor zijn mede burgers een gebied te ontwikkelen waar iedereen vrij kan wandelen en waar hij ook nieuw hoogstamfruitbomen wil planten met oude fruitrassen. Goed dat we zulke mensen nog om ons heen hebben.

Vincent Bijlo schrijft een collumn in het AD wat ik altijd met veel respect lees. Vandaag over de angst wat in Nederland heerst. Zijn laatste regels zijn: “We moeten uit die spiraal proberen te komen. We houden elkaar in Nederland gevangen. Zonder angst kan Wilders niet bestaan. Zonder angst kan Herman van Veen mooier zingen. Zonder angst zou dit een beter, warmer, rustiger, prettiger land zijn. Op angst bouw je geen staat, angst staat de staat alleen maar in de weg”.
Fantastisch wat hij schrijft.
Laten we met z’n allen de angst uit Nederland verdrijven en positief met respect met elkaar omgaan. Vandaag is het begin op de dag van het respect

Gerard Broekman.

U bent hier