h

Viering 4 – 5 mei 2010

9 oktober 2009

Viering 4 – 5 mei 2010

Donderdag 8 oktober is het startsein gegeven voor de herdenking van 4 mei en de viering van 5 mei 2010. Het belooft een heel mooi evenement te worden. Philip Lommers, locatiemanager van de Merewade opende de bijeenkomst. Het werd duidelijk dat de 4 en 5 mei 2010 in het teken gaat staan van Esther van Vriesland.

Esther van Vriesland is een Joods Gorcums meisje die op 16 jarige leeftijd door de Duise bezetters is opgepakt en is omgekomen. Zij heeft een dagboek nagelaten wat in 1991 al eens is uitgegeven en dat in april volgend jaar zal worden heruitgegeven. Leerlingen van het Merewade College zullen op de avond van 4 mei een toneelstuk spelen met het dagboek als uitgangspunt. Tijdens de presentatie van de plannen speelden enige leerlingen reeds enkele ideeën. Heel indrukwekkend en mooi. Het belooft dus op 4 mei heel bijzonder te worden.
Tijdens de presentatie werd ook het winnende ontwerp voor het logo bekendgemaakt. De 62 jarige Johan Smits kreeg de eerste prijs. Zijn logo zal vanaf begin 2010 overal zichtbaar zijn.

U bent hier