h

Kinderboekenweek in Gorinchem

14 oktober 2009

Kinderboekenweek in Gorinchem

Het thema van de kinderboekenweek dit jaar is: ‘Aan tafel! – Eten en snoepen in kinderboeken’. De bibliotheek heeft in samenwerking met het Natuurcentrum/Kinderboerderij een heel aardig programma gemaakt. De gehele week hebben scholen zich ingeschreven voor een ‘workshop’ met klassen en woensdagmiddag was het gebeuren in de bibliotheek.

Een zeer enthousiaste organisatie uit Amsterdam: ‘De smaak te pakken’ was uitgenodigd om met kinderen aan het werk te gaan met het thema. Bij het natuurcentrum is een tent opgezet waar de kinderen in werken en in de bibliotheek gebeurde het op de begane grond. Dat was in de bibliotheek wat onrustig, maar de kinderen waren erg goed bezig onder leiding van Esther en Marc. Ze maakten o.a. koekjes waar teksten op werden gedrukt waar dan Haiku’s mee werden gemaakt. De kinderen hebben er duidelijk plezier aan. De kleintjes versierden taartpunten waar heel kleurijke werkstukjes uitkwamen.
Een heel goed initiatief van Jet de Jonge, educatief medewerker van het Natuurcentrum. Zij zal ook een belangrijke bijdrage leveren aan 'Lekker Gorinchem' in mei volgend jaar. Met name voor het onderwijsgebeuren op de vrijdag is zij al lekker aan de gang. Gezien wat er nu gebeurt voor de kinderboekenweek zal dat zeker goed gaan worden.

U bent hier