h

De oppositie heeft er genoeg van

26 oktober 2009

De oppositie heeft er genoeg van

De oppositiepartijen van Gorinchem, SP, CDA en GroenLinks, vragen voor de raadsvergadering van 29 oktober een interpellatiedebat aan over twee onderwerpen waarbij het college eigengereid heeft gehandeld.

De Gorinchemse oppositie is het niet eens met de gang van zaken rond twee plannen van het college. Het betreft hier een garantiestelling voor de Warme Hand B.V. en de zogenaamde no-risk regeling. Het college is hiermee aan de gang gegaan, zonder dat de raad hier iets over heeft besloten. Volgens de oppositiepartijen is dit niet de juiste gang van zaken, omdat de beslisbevoegdheid bij de gemeenteraad ligt.

Daarom zal de oppositie het college vragen uit welk beleid de genoemde plannen voortvloeien en welke besluiten van de raad hieraan ten grondslag liggen.

De oppositie wordt al geruime tijd geconfronteerd met beslissingen van het college, die gepresenteerd worden als voldongen feiten. Tijdens het interpellatiedebat willen de oppositiepartijen bereiken, dat zulke grote en ingrijpende projecten niet zomaar uitgevoerd kunnen worden, voordat de raad zich erover heeft kunnen uitspreken.

De coalitiepartijen lijken maar matig geïnteresseerd te zijn hierin, de oppositie wil het college van B&W terugfluiten!

U bent hier