h

Inspraak in Gorinchem

26 september 2009

Inspraak in Gorinchem

Donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering stond de nieuwe inspraakverordening op de agenda. Zoals u weet is inspraak voor de SP heel belangrijk, helaas blijkt uit het stemgedrag en de reacties op mijn inbreng dat dat in de gemeenteraad alleen gedeeld wordt door de fractie van het CDA

Uit de nieuwe inspraakverordening blijkt heel duidelijk dat de gemeenteraad op het gebied van bestemmingsplannen de beslissing neemt en het college alleen maar voorbereid. Daar volgt logisch uit dat de inspraak georganiseerd en uitgevoerd zou moeten worden door de gemeenteraad. Helaas heeft de vorige gemeenteraad dit soort bevoegdheden overgedragen aan het college. Het lijkt de SP een uitstekende gelegenheid om door middel van een motie (ondersteund door alleen het CDA overigens) dit soort bevoegdheden weer terug te halen naar de raad.

Helaas. . . het college wil deze bevoegdheden niet teruggeven maar erger nog, de rest van de raad wil ze niet terughebben. De PvdA heeft bij verschillende gelegenheden aangegeven het met ons eens te zijn dat de raad zichtbaarder zou moeten zijn, boter bij de vis geven ze niet.
De raad slaapt verder. . . maar de SP is klaarwakker!

met vriendelijke groet,
Eva Dansen, fractievoorzitter

U bent hier