h

Weekbrief 33 over de week 10 tm 16 augustus 2009

16 augustus 2009

Weekbrief 33 over de week 10 tm 16 augustus 2009

Allereerst natuurlijk deze week het grote nieuws uit Den Haag over de toegekende subsidie voor Gorinchem. Een subsidie om de woontrein op gang te houden aldus onze wethouder. Een juichverhaal uit het stadhuis over een subsidie waar niets in werd gezien tijdens de gemeenteraadsbijeenkomst van eind juni 2009

Toen vertelde onze wethouder nog dat in Gorinchem geen bouwprojecten waren stilgevallen en deze subsidie waar naar werd gevraagd door de SP niets voor Gorinchem was. Toch is de wethouder op een ideetje gebracht door de vragen van de SP blijkt nu ..... De mening van het college kan snel veranderen begrijp ik, of had de wethouder de regeling helemaal nog niet ingezien op 25 juni 2009 of heeft hij de gemeenteraad niet correct ingelicht over het niet stilvallen van projecten of wat is er veranderd tussen 25 juni en de datum van indiening van de subsidieaanvraag ergens begin juli 2009? We zullen er mogelijk nog vragen over gaan stellen in september a.s.

Ook is het leuk of eigenlijk belachelijk om te praten over een woontrein. Een klein wagonnetje wordt door het college van B&W opeens een woontrein genoemd. Want bij de aankoop van een nieuwe woning is er alleen een regeling voor de kopers van deze woning als zij een koopwoning achterlaten. En dan stopt de " woontrein". Voor de volgende kopers in de woonketen wordt er verder niets gedaan. Een klein treintje dus.

Veder zaterdag nieuws vanuit het Wilders kamp. "We doen behoudens in Den Haag en Almere niet mee met de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2010" werd bekend gemaakt. Ja, ik vind dat opzienbarend en weet ook niet of ik daar nu wel zo blij mee moet zijn. Dat klinkt mogelijk vreemd. Maar naar mijn mening moet een politieke partij als zij een grote aanhang heeft, en dat bleek voor de PVV bij de laatste Europese erkiezingen ook in Gorinchem het geval te zijn, meedenken over oplossingen voor Gorcumse " zaken" . En dat zal dus niet gaan gebeuren.

Ook wordt het nu voor alle politieke partijen strijden tegen een echt onzichtbare tegenstander. Een politieke partij die in Gorinchem geen leden heeft, en waarvan we niemand kennen. Maar "men" schijnt wel voor elk probleem een "oplossing" te hebben.
Maar we zullen hun oplossing dus nooit weten en dus de PVV nooit daadwerkelijk kunnen aanspreken op die Gorcumse " oplossing".

Neem nu het gebeuren in de binnenstad van Gorinchem rondom de verdwenen baskets Later hoorde ik geluiden dat de PVV hier wel garen bij zou spinnen. omdat "ze" bij de gemeente maar wat "aan zouden klooien". En dan vraag ik u. Waarom zou de PVV hier voordeel uit halen? Omdat zij het allemaal wel zouden weten en even oplossen? Daar geloof ik weer niet in.

Moeten we als gemeenteraadsleden van alle partijen dan meer ons gezicht laten zien om onvrede weg te nemen?. Ja, de SP zal nog actiever worden, dat beloof ik u. Ook zullen we onszelf meer laten zien.Te beginnen aanstaande zaterdagmiddag de 22e voor het oude stadhuis. Daar zal een grote campagnebus van de SP met daarin een aantal 2e kamerleden van de SP, aanwezig zijn bij de manifestatie " 65 blijft 65".

Ik hoop u daar te zien tussen 14.00 en 17.00 uur.

Met vriendelijke groet,

Piet van Andel

Piet van Andel
Gemeenteraadslid SP

U bent hier