h

Leven zonder auto (3)

23 augustus 2009

Leven zonder auto (3)

Zondag zou ik met de trein van 9.02 uur vertrekken. Dit keer werd er wel omgeroepen dat de trein 15 minuten later zou komen. Ik had geluk. Als ik naar Dordrecht had gemoeten had ik een half uur moeten wachten want er was gewoon een trein uitgevallen. Er waren in Dordrecht problemen met wissels, werd gezegd. Waarom dan de trein naar Dordrecht niet rijdt is mij een raadsel.

Nadat het twee keer was omgeroepen werd gezegd dat hij tien minuten later zou vertrekken. Ik zag de bui al hangen. Ik moest naar Dalfsen en ik zou daar bij het station worden opgehaald. Waarschijnlijk zou ik nu een uur later arriveren. Ik had mijn mobieltje niet kunnen vinden dus waarschuwen kon weer niet. Gelukkig ging de trein als een pijl. De conducteur reed harder dan normaal en ook op de stations stopte hij korter. Daardoor kon ik nog net de trein naar Utrecht halen waardoor ik geen vervolgtrein zou missen. Uiteraard met veel dank aan de conducteur van Arriva.
Verder ging alles goed en was ik op de afgesproken tijd in Dalfsen. Doe je met de trein 2 ½ uur over.

In de avond leek alles ook goed te gaan. Tot ik in Geldermalsen aankwam. De trein uit Utrecht was iets te laat maar ik dacht de trein naar Gorinchem wel te kunnen halen. Dat was ook zo want ook nu weer was een trein uitgevallen. Die van 21.09 uur. Hij was er gewoon niet. Dus weer een half uur extra moeten wachten. Er was meer aan de hand want de trein naar Utrecht van 21.09 uur vertrok pas om 21.29 uur en de trein van 21.25 uur naar Utrecht vertrok vanaf een ander perron.
Gelukkig hoefde ik me nu geen zorgen te maken over vervolg treinen maar al met al was het weer niet echt een gelukkige reisdag.
Ben benieuwd wanneer ik eens een dag helemaal zonder vertragingen zal kunnen reizen. Ik kan mij steeds meer voorstellen dat mensen niet gelukkig zijn met het openbaar vervoer en toch blijven kiezen voor de eigen auto. Ik probeer het voorlopig maar vol te houden. Ik kan altijd nog met de auto van Wheels4all.

Gerard Broekman, gemeenteraadslid SP-afdeling Gorinchem

U bent hier