h

Weekbrief 19 van de fractievoorzitter over week 4 tm 10 mei 2009

10 mei 2009

Weekbrief 19 van de fractievoorzitter over week 4 tm 10 mei 2009

Wat is Open Havendag toch altijd een leuke dag, zeker gisteren, het was prachtig weer, er was leuke muziek, er waren veel kramen en er waren heel veel mensen in een goede stemming, Gorinchem op zijn best!
De afdeling heeft er natuurlijk zoals elk jaar met een kraam gestaan, ik was er zelf ook de hele middag bij.

Open Havendag 10 mei 2009

Het is hartverwarmend om zoveel mensen te spreken die lid, stemmer en sympathisant zijn. Soms heb je wel eens van die dagen dat je op straat staat en het lijkt wel of iedereen vies naar je kijkt, geen folder aan wil nemen en soms zelfs lelijk tegen je doet. Gisteren was dat het absolute tegendeel, ik was moe en had last van mijn rug maar ging met een geweldig gevoel naar huis.

Open Havendag 2

Op het gevaar af dat het wat zweverig klinkt moet er toch van mijn hart dat ik dan denk; waarom kan dat nu niet elke dag? blijkbaar kunnen we het goed met elkaar naar ons zin hebben. . .
Maar het was leuk ik heb de kans gehad om met veel mensen te praten, ook met mensen die volkomen andere politieke ideeen hebben dan wij maar dat wil niet zeggen dat je dan geen goed en zelfs zinvol gesprek met elkaar kunt hebben. Het is te vaak zo dat je de neiging hebt om te denken o, jee die mening is zo ver van mijn bed ik ga met de persoon die deze mening heeft maar niet in gesprek. Ik ben het daar niet mee eens, juist dan wil ik weten wat iemand beweegt en daar graag met haar of hem over praten.
Open Havendag 3

Gelukkig ben ik deze week vaker met een goed gevoel naar huis gegaan, ik had het ook toen ik op 4 mei in de Grote Kerk zat voor de herdenkingsbijeenkomst. Nu kom ik welgeteld eenmaal per jaar in de kerk, voor de herdenkingsbijeenkomst dus, maar dan heb ik ook het gevoel dat het goed is daar te zijn. Met elkaar onze gedachten te wijden aan degenen die ons langer of korter geleden ontvallen zijn in een conflict waarvan het soms heel moeilijk is te begrijpen waarom het er is.

Het is altijd weer mooi om de manier te zien waarop wij in Gorinchem herdenken, niet met professionele artiesten maar met jonge Gorinchemmers, die vanuit hun hart en vanuit hun eigen beleving laten zien dat ook zij herdenken.
Ook is het goed om een volle kerk te zien met mensen die vinden dat zij daar ook moeten zijn, de politiek maar zeker ook allerlei mensen uit de verschillende groepen die wij in Gorinchem kennen.
Als je na de bijeenkomst met elkaar door de stad loopt naar Buiten de Waterpoort en iedereen is stil onderweg, ook de mensen die je onderweg tegenkomt, alle mensen die op de route voor hun deur staan en zich vaak aansluiten, geeft dat een gevoel van 'met elkaar' waarvan ik denk dat je dat niet vaak genoeg kunt hebben.

Alles bij elkaar, zeker na vorige week donderdag, een goede week deze week die het gevoel dat u misschien met mij overgehouden heeft na Koninginnedag weer wat in perspectief kon brengen.
Volgende week wordt het een week met wat meer politiek, dinsdag 12 mei is er een raadsbijeenkomst én de burgerinloop van zeven uur tot acht uur. Wij vinden het altijd prettig om u daar te kunnen spreken!

Eva Dansen

met vriendelijke groet,
Eva Dansen
fractievoorzitter

U bent hier