h

Herdenking Gorinchem 2009

4 mei 2009

Herdenking Gorinchem 2009

Onder de titel Vrijheid en Identiteit werd dit jaar de herdenking op 4 mei gehouden. Tijdens een uiterst sfeervolle (maar helaas een slechte geluidskwaliteit) herdenkingsdienst in de Grote Kerk werd door diverse sprekers bij dit thema stilgestaan. Sprekers waren onder andere Kees van Willigen en burgemeester Piet IJssels.

Was de laatste ook verleden jaar al helder in zijn uitlatingen (zie verslag op deze site) ook dit jaar kon de SP fractie niets anders doen dan instemmen met de uitlatingen van de burgemeester. Heel duidelijk waren zijn woorden over identiteit en de vervolging van mensen alleen vanwege hun identiteit in de jaren 40-45 maar ook zijn opmerkingen over de vervolging en onderdrukking ook in deze eeuw om niets anders dan hun identiteit. Hij sprak daar heel duidelijk zijn afkeur over uit.
In deze dienst waren ook optredens van Marina Nykova en Dansgroep Dansable en muzikale ondersteuning op piano door Daniel Roos.

Na de dienst in de kerk werd de stille tocht gehouden naar het monument Buiten de Waterpoort waar weer vele belangstellenden aanwezig waren. Hier werden door velen ook kransen gelegd. Namens de SP fractie en het bestuur waren dit voorzitter Theo Voorpuij en bestuurslid Lies van Aelst.
Hieronder enige sfeerfoto's.

foto 1 Foto 2 Foto 3

U bent hier