h

Wist u van het wijkspreekuur?

25 april 2009

Wist u van het wijkspreekuur?

Alweer voor de tweede keer was er in de Oosterbliek woensdag 22 april het wijkspreekuur van 10.30 tot 11.30 uur. Het is tijdens de seniorensoos in het Sportcafé. De bedoeling is dat de wijkagent, de wijkcoördinator en een vertegenwoordiger van woningcorporatie Poort6 aanwezig zijn. Iedereen kan dan binnenlopen en vragen en/of opmerkingen plaatsen en gewoon in gesprek gaan met een van de vertegenwoordigers.

In de Oosterbliek is het elke laatste woensdagochtend van de maand. De tweede keer was al verplaatst naar een week eerder. In De Bogerd is het de eerste donderdag van de maand van 13.30 tot 14.30 uur.
De eerste keer waren in de Oosterbliek alleen de wijkcoördinator en de vertegenwoordiger van Poort6 en ze waren op tijd. De tweede keer kwamen de wijkagent en de wijkcoördinator om even over 11.00 uur. Daar zijn verder geen mensen bij gekomen. Dus geen bezoekers. Alleen de senioren die daar toch aanwezig zijn.

Hoe zou het toch komen? Wordt er iets geregeld en komen de mensen niet. Zouden ze het niet weten. Ik heb enkele mensen hierover gesproken en die wisten nergens van. Zou dan de communicatie niet goed zijn geweest?
In elk geval als de gemeente de mensen wil benaderen zullen de mensen het wel moeten weten.
Vanuit de senioren kwam naar voren dat het wellicht een goede gedachte om vanuit de gemeente een persoonlijke brief te sturen naar de bewoners van de verschillende wijken. Een brief van de gemeente en op naam gesteld zal misschien beter worden gelezen.

Als niemand iets weet en daardoor niemand komt is het zonde van de tijd voor de mensen die speciaal komen. Die zouden overigens wel op tijd aanwezig moeten zijn.

Gerard Broekman

U bent hier