h

Hoe zit dat in Gorinchem

29 april 2009

Hoe zit dat in Gorinchem

Zondagochtend luister ik altijd naar radio1 van 7.00 tot 8.00 uur, een programma van de Ikon: 'De Andere Wereld'. Een kritisch programma over zaken die in de maatschappij spelen. aan het eind is er altijd een column van André Manuel, vaak zeer aardig om te horen. Afgelopen zondag ging het o.a. over gehandicapten en hun mogelijkheden op werk.

"Jonggehandicapte dupe van botsende regels "

"Mensen met een handicap worden regelmatig geconfronteerd met de gevolgen van tegenstrijdigheden in wet- en regelgeving, of de toepassing daarvan. Alle cases opgeteld gaat het om circa 50.000 gehandicapten. Kenniscentrum CrossOver heeft deze tegenstrijdigheden (`botsingen`), evenals mogelijke oplossingen, samengebracht in `Het Botsboek`. Hans Kamps, voorzitter van CrossOver, overhandigde samen met twee gehandicapten afgelopen woensdag het eerste exemplaar aan minister Donner op het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in Den Haag ".

Tot zover de tekst op de openingspagina van de website van de Ikon. Er werd in de uitzending enkele voorbeelden gegeven die wel erg schrijnend waren. Op deze wijze gaan veel jongeren die eigenlijk veel meer zouden kunnen de Wajong regeling in. Ik bedacht mij: zou dat in Gorinchem ook op deze manier gaan? Ik ga het uitzoeken want het is te gek dat er zo met gehandicapten wordt omgegaan die eigenlijk graag verder zouden willen in hun leven, en het ook zouden kunnen.

Gerard Broekman

U bent hier